Miért kell bedugaszolni a borosüveget, ha nem fogy el az összes bor?
Figyelt kérdés
2011. febr. 6. 21:35
1/11 anonim válasza:
Hogy ne menjen bele a kosz.Szerintem egyszerű:)
2/11 A kérdező kommentje:
bocs rossz helyre tettem föl a kérdést!Íme a lehetőségek:
1,A bor etanoltartalma illékony, és egy része elpárolog.
2,Ecetsav baktériumok hatására (a levegő oxigénjének jelenlétében) az etil-alkohol ecetsavvá oxidálódik.
3,A borban penészgombák telepedhetnek meg.
4,Állás közben az etanol acetaldehiddé oxidálódik.
2011. febr. 6. 21:41
3/11 anonim válasza:
Nekem bedugaszolva is támadott az ecetsav. Önthettem ki.
4/11 anonim válasza:
Az acetaldehidet nehezen tudom elképzelni, de elvben a többi megtörténhet. Legvalószínűbb azonban az ecetsavas erjedés, amit a bedugaszolással csak lassítani tudsz, megelőzni nem.
5/11 anonim válasza:
Leggyakrabban úgymond "megecetesedik" a bor ha sokáig van szabad levegőn (mármint hagyjuk oxigénnel reagálni).
Az aldehidek képződéséhez kellene alkohol meg sav megfelelő mennyiségben, úgyhogy azok inkább a gyomrodban jönnek létre.
Szerintem inkább idd meg mindet. :D
7/11 anonim válasza:
Ha jól bedugod és résen vagy, nem tudja más meginni.
8/11 anonim válasza:
Használd fel a telefonos segítségedet! Hívj fel engem és akkor elmondom, hogy a 2-es válasz a helyes!
9/11 anonim válasza:
Azért dugaszoljuk be az üveget, hogy ha netán feldőlne, ne folyjon ki a finom bor :)
maci
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!