Ha egy ember meghal akkor a vérrel mi lesz?
A hullamerevség nem a vér megalvadása miatt van, hanem mert energia (ATP) hiányában a szarkoplazmás membránba nem tudja az izomsejt visszaszívni a Ca ionokat, így az aktin és miozin szálak képtelenek elengedni egymást, az izom feszített marad. Ez addig áll fent, míg az izom el nem kezd bomlani.
Egyébként a halottban még egész sokáig foláykony maradhat a vér, legalábbis patológián volt, hogy a 3 napos tetem még vérzett, amikor boncoltuk.
Szóval most már tudjátok: a szarkoplazmás membrán miatt van az egész! Meg a szemét Ca ionok miatt! :D
Így már világos mindenkinek. ;)
(Csak viccelődtem, bocsi. Köszi a tudományos választ. ;) )
... mi a rák az a szarkoplazmás membrán...??? :)
Tényleg, mi az!?
Olyan, mint az Endoplazmatikus Reticulum?!
az 5. válaszoló milyen nyelven írta a válaszát?
egyedül az ATP-t értettem belőle, de csak mert most tanultuk nemrég
ha már itt tartunk a spermával mi lesz (nyilván férfi esetében)?
"legalábbis patológián volt, hogy a 3 napos tetem még vérzett, amikor boncoltuk."
Az nem lehet, hogy előtte kevéssel halt csak meg?
De már olyanról is hallottam, aki boncasztalon ébredt: arra a fájdalomra, amit a vágással okoztak. Még szerencse, hogy ő is vérzett, mert a boncnokok rájöttek, hogy gond lehet - és nem vágták tovább.
Ami a szakszöveget illeti: én nagyjából értem, de pár szó magyarázat tényleg nem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!