Miért mondják, hogy nem lehet káros az elektromágneses sugárzás az emberre, ha léteznek ilyen tények LENT?
Például az optikában a Faraday, Kerr és Cotton-Mouton effektus, ahol közvetlenül (érintkezés nélkül) befolyásolhatja az anyagot az elektromos ill. mágneses tér? Az emberi szervezet anyagjaira akkor miért ne lehetne hatással?
Nem beszélve arról, hogy polarizálódnak is a molekulák...
Azért nem mindegy, milyen erővel hat az a bizonyos sugárzás :)
Igen, bazierős káros. De az, amit a hétköznapi készülékek előállítanak, az nem.
Tényleg, ki mondta? a sugárzás hullámhosszától is függ.
Előttem szóló helyesen írta, minden ami bennünk van, a kémia, az mind elektromágnesességen alapul. A hullámhossztól függ, mi milyen hatással van ránk. Amelyik hullámhossz a molekulák kötéseit rombolja, felbontja, elektronhéjak gerjesztési fokainak megfelel, az mind lehet káros, mind szakíthat fel sejten, DNS-en belül kötéseket.
Hosszabb hullámhosszoknál lehet, főleg a vízmolekulákra melegítő hatással, mint pl a mikrosütőkben az 1000MHz körüli mikrohullámok, ez is káros. Rádiótelefonok is simán, de azok pár wattosak, ellenben a mikró 800-1200W-jával.
Nemere egyik könyvcíme jut eszembe. Élni életveszélyes.
Minden ami valami, lehet veszélyes ránk.
De a sugárzás is, ami valami is, meg megy is valahova, úgyhogy az mégjobban :D
"Miért mondják, hogy nem lehet káros az elektromágneses sugárzás az emberre, ha léteznek ilyen tények LENT?"
Nem tudom, hogy kik mondják, én viszont hallottam olyanokról, akik szerint a 300nm-es hullámhossz alatt elektromágneses sugárzás bőrrákot okoz (UV fény). A röntgen és gamma sugarakról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!