Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kémiában pl egy egyenlet...

Kémiában pl egy egyenlet felírásánál. Ha felírom a kiinduló anyagot, hogyan találom ki, hogy mi lesz belőle?

Figyelt kérdés
a rendezést magát értem utána.. de hogy hogy kell felírni , hogy mi lesz belőle (tehát a nyíl utáni rész) nem igazán értem. ha valaki el tudná magyarázni nekem azt nagyon megköszönném.
2011. jan. 25. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Az atomok elektronszámát nézd.

Szabadon lévő kötőelektron semmiképpen nem lehet.

Tehát így nézd meg :)

Ennél jobban nem értek a kémiához, de valaki biztos mond jobbat :)

2011. jan. 25. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Igazából nem tudod kitalálni, meg kell tanulni. Azt már ki tudod számolni, hogy miből mennyi kell az egyik oldalon, ha a keletkezett terméket ismered. De ha fogalmad sincs, hogy mondjuk két anyagot összeöntve mi fog keletkezni, akkor nem mész vele semmire.
2011. jan. 25. 17:13
 3/5 A kérdező kommentje:
tehát a végtermék felírása nem logikán alapszik, hanem egyszerűen tudni kell?. akkor hát reménytelen az eset. köszönöm mindkettőtöknek :9 ment a pont :)
2011. jan. 25. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy azt már előttem is írták, sok olyan képlet van, amit nem lehet kiatlálni, meg kell tanulni. Viszont van néhány logikus is. Van, amikor két vegyület reagál egymással és két vegyület keletkezik. Pl: NaOH+HCl-->?

Itt egyszerű dolgod van, mert csak "ki kell cseélni" a képletek második tagját. NaOH+HCl--> NaCl+HOH (HOH=H2O) Na után Cl, H után OH.

2011. jan. 25. 17:50
 5/5 A kérdező kommentje:
értemmár. köszönöm.. szintén ment a pont.
2011. jan. 25. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!