! Kémia egyenlet! Honnét tudjam mit kell oda írni?
Azt kéne tömören elmagyarázni, hogy hogyan kell egy kémia egyenletebe behelyettesíteni a hiányzó részeket.
pl.: H2SO4 +________ --->H3SO4 + __________
Honnét tudjam, hogy mit kell oda írni???
Előre is kösz
Légyszi segítsetek!!!
Hát igazából meg kell tanulni. Sokan hiszik, hogy a kémia olyasmi, amit "ki lehet logikázni". Sok dolog tényleg olyan benne. De azt nem szabad elfelejteni, hogy a kémia alapvetően egy leíró tudomány, mint például az anatómia. Az anatómiát se tudod kilogikázni, vagy megtanulod hogy hány csont van és milyen belek, vagy nem. A kémiában meg azt kell megtanulni, hogy pl "a szén egy oxigén molekulával elégve szén-dioxidot alkot". Aminek a leírására szolgálnak a képletek.
A te kérdésedhez meg azt kell megtanulni, hogy mik a kénes sav reakciói. Nem logika, hanem tudás.
Akkor nem lehet kilogikázni, ez nem jó hír. :(
Azért kösz a választ
Szerintem igenis ki lehet logikázni, én azt szerettem és szeretem a kémiában mindig is, hogy nem egy magolós tárgy.
A reakcióegyenleted meg hülyeség.
Szerintem erre gondolt:
H2SO4 + 2H2O --> SO4(2-) + 2H3O(+)
(esetleg: H2SO4 + H2O --> HSO4(-) + H3O(+) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!