Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a halhatatlanság?

Jason Becker kérdése:

Lehetséges a halhatatlanság?

Figyelt kérdés
Olvastam az imént egy magasröptű gondolatmenetet, kár, hogy hamar véget ért...
2011. jan. 18. 20:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Mert te egy természetfeletti dologról beszélsz, ami előszöris nem lehetséges (vagy ha igen, mondd el hogyan), másodszor, ha lehetséges volna sem foglalkozna vele a természettudomány. Szerintem ez elég nyilvánvaló.

A műszereink segítenek következtetni a valóságra. Ha valami hat arra, amit mérni tudunk, akkor abból kikövetkeztetjük azt, amit nem tudunk mérni.

Sokminden van, amit közvetlenül nem tudunk mérni, ezért ahelyett, hogy mégis csak megpróbálnánk, mérünk valami olyat, amit tudunk, de hatást gyakorol rá az, amire kíváncsiak vagyunk.

Az pedig, hogy nincs "gondolatolvasógépünk" miért bizonyítja, hogy van olyan meglepetés, amilyet te vársz?

Ha 50 évvel ez előtt a kezedbe nyomták volna ASIMO-t, az is ezt jelentené?

http://www.youtube.com/watch?v=Q3C5sc8b3xM

Végülis nem lett volna eszközöd a memóriája kinyerésére és a benne tárolt információ lefordítására.

Vagy ha nem találják meg a Rosette-i követ az egyiptomi írás megfejthetetlensége is ezt bizonyítaná?

Ez még mindig hézagok istene érvelés.

(Amikor megpróbálják a természetfelettit bevonni a tudományba azon módon, hogy bizonyos ismeretek hiányát a természetfeletti létezésének bizonyítékaként állítják be.)

De így már kezdünk igencsak átmenni off-ba.

2011. jan. 19. 16:57
 22/28 anonim ***** válasza:

aszinkronforgogep.

Egy dolgot árulj el légy szíves. Ha megnevezek egy Tudatot például az egész univerzum mögött mint irányítót, akkor az ugyanúgy a természet része, pontosabban a komplett természet maga. Nincs olyan, ami természetfeletti...a vallások Istene sem természetfeletti, hanem maga a természet. Vagy ti(term.tudományban tevékenykedők) azt gondoljátok, hogy a természet az csak az anyag, és ha van valami megjelenítője az anyagnak, akkor az már természetfeletti? Szerintem ez nem igazán átgondolt kijelentés, miért is ragaszkodsz annyira ahhoz?

Egyébként én nem várok meglepetést, csak szóltam, hogy a természet még tartogat azért valamit az emberiség számára...;)

egyébként próbáld meg különválasztani a dolgokat. én nem hézagok betöméséről beszélek, hanem arról, amiről meg van feledkezve...ami le van degradálva, ami korlátozva van a részünkről, mert egy "húsdarabnak" tartjuk...és ez az emberi elme. én arról beszélek, ami nem anyag...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 19. 19:26
 23/28 anonim ***** válasza:

Épp az a természetfeletti, hogy tudatosságot rendelsz hozzá.

Tudatosnak nevezed, holott semmi tényszerű tapasztalat nincs arról, hogy az volna. Igazából ez agondolat nem különbözik sokban attól, mont ha azt állítanád, hogy egy természeten kívül álló tudatosság hozza létre a természet törvényszerűségeit, csak ezt a tudatosságot így belekényszeríted a természetbe, ezzel megindokolva, hogy miért van létjogosultsága a témának a természettudományok témakörben.

Persze ettől nem lesz kevésbé filozófiai, vagy ezoterikus.

"ami le van degradálva, ami korlátozva van a részünkről, mert egy "húsdarabnak" tartjuk...és ez az emberi elme. én arról beszélek, ami nem anyag...:)"

Ezt fejtsd ki.

Most akkor van anyagon kívül (esetleg afelett) álló tudat (ami így szükségképpen természeten kívüli, ha úgytetszik természetfeletti), vagy sem?

Milyen kézzel fogható mérések bizonyítják a meglétét?

Elvégre máshol már állítottad, hogy a test csak periféria a tudat számára, amin keresztül kapcsolatba lép a világgal, de a létezéshez nincs rá szüksége. Következésképp ez egy anyag felet álló dolog, ami képes hatni az anyagra, így mérhetőnek kell lennie.

2011. jan. 19. 20:08
 24/28 anonim ***** válasza:
szerintem ne akarjál hallhatatlan lenni, mert akkor nagyon sokan élnénk a Földön, meg hogy Einstein éljen, nanee, nem birnád ki a látványát, olyan lenne mint egy aszott szőlőszem...
2011. jan. 19. 20:32
 25/28 anonim válasza:
Léteznek olyan fák, amelyek korát 12.000 évre becsülik, mai napig élnek és virulnak. Tudom ez nem halhatatlanság, de azért valami ;) az emberi korhoz képest.
2011. jan. 19. 22:33
 26/28 anonim ***** válasza:

aszinkronforgogep.

Én is természetfeletti vagyok, mert tudatos vagyok? A fő kérdés inkább az, hogy te miért akarod kizárni a tudatosságot, amikor a magadét elfogadod? azért mert a természettudomány képtelen megfogni az emberi tudatot, az nem azt jelenti, hogy az agy mellékterméke. Pedig a mi elménk is hat az anyagra...EEG azt hiszem ezt méri.

És próbálj meg most figyelni. Én azt mondom, hogy nem az anyag terméke a tudat, hanem a Tudat terméke az anyag. Tehát nem a tudat van anyagból, hanem az anyag a tudatból, pontosabban akkor gondolatból, de koncentráltból, ne a személyes gondolatainkat vedd most. szóval az univerzum virtuálisan jelenik meg elméinknek, és komplettül a mindent a Tudat biztosítja.

Ne úgy képzeld el, hogy a test eszköz, hogy a kinti világot érzékeljük, hanem a test az eszköz, hogy érzékeljünk, de amit érzékelünk, az bennünk van, csak korlátozva vagyunk az érzékeink által(mivel a testtel azonosítjuk magunkat balga módon), így csak x dolgok jelennek meg nekünk, nem pedig a teljes való. Szóval az elmének tényleg nincs szüksége testre ahhoz, hogy létezzen, de hogy tapasztaljon, így tanuljon és fejlődjön ahhoz igencsak. ;)

"Következésképp ez egy anyag felet álló dolog, ami képes hatni az anyagra, így mérhetőnek kell lennie."

Igen igen, csak mi gravitációnak, meg téridőnek, meg mágnesességnek, meg ilyesminek nevezzük ezeket...mérhető a Tudat ily módon, csak mi nem hisszük el, hogy az Az. és láss csodát megint a tudat hatalma...mivel hiten alapszik a dolog. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 20. 12:00
 27/28 Sós60 válasza:
A halhatatlanság nem létezik de ez nem baj. Ki szeretne százezer év után még újabb egymilliót élni? És így tovább... A kérdés az, hogy lehetne-e addig élni amíg szeretnénk? Lehetséges-e a "határozatlanul hosszú élet"? Erre a válasz nagy valószínűséggel IGEN.
2015. febr. 5. 11:43
 28/28 anonim ***** válasza:
Ne akarj halhatatlan lenni. Egy ilyen döntésért hatalmas árat fizetsz minden esetben, mert a hallhatatlanságot csak mások halála által érheted el. Ez egy átok, egy szörnyű kárhozat, mely során megszünsz igazi embernek lenni. Több formája is van a hallhatatlanságnak, de mindeggyik ezrek vagy százezrek halálával jár.
2017. jan. 1. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!