Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a legérdekesebb fizika...

Mi a legérdekesebb fizika kisérlet?

Figyelt kérdés
Az iskolám az Apor Vilmos..... rendezi idén a Károly Ireneusz fizika versenyt. Ezen a versenyen indulok én és barátaim.Mi lenne szerintetek a leglátványosabb és legérdekesebb fizika verseny.Az ég világon bármit be lehet szerezni az iskola állja.
2011. jan. 15. 19:36
1 2
 11/20 anonim válasza:

Köszönöm a válaszodat

Milyen árban van ez a vegyszer?

2011. jan. 15. 21:46
 12/20 anonim ***** válasza:

Nagy (1-2literes) műanyag flakonba önts pár deci ecetet.

Fogj egy leeresztett lufit, és annak belsejébe ügyesen szórj 1-2 kanálnyi szódabikarbónát.

Eztán a szódabikarbónával fékig teli lufi száját húzd rá a flakon szájára, és tartsd meg ott a kezeddel.

Szólj a közönségnek, hogy figyelem!

Majd másik kezeddel emeld meg a lufi alját, hogy az összes szódabikarbóna a palackba hulljon!

És láss csodát!

Vajon mi történik?

Megfejtés fordítva írva:

(!iful a kidójúfleF)

2011. jan. 15. 21:51
 13/20 anonim ***** válasza:

az nem jó hogy az

Alkohol hatása az emberi szervezetre ?

vesztek valami nagyon töményet és elkezdtek iszogatni

és ha valakinek nem tetszik annak is öntetek 1-2t és már neki is fog :D

2011. jan. 15. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Az nem fizika! :-)

2011. jan. 15. 22:55
 15/20 anonim ***** válasza:

Egyszer láttam ködkamrát működés közben... hát, az beszaratós. Láthatóvá lehet tenni a kozmikus sugárzást... ettől mindeki eldobja magát... Elméletileg meg lehet csinálkni házilag, én még nem probáltam, de már voltak, akik igen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Az a jó, ha tudtok szerezni valami radioaktív forrást is. Ha más ninc megteszi egy banán, vagy kristályos KCl. (minden 80. K atom radioaktív, kimutathatóan nagyobb a sugárzás egy banán körül, mint a háttérsugárzás.)

2011. jan. 16. 03:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak: lézerek helyett inkább tokamak-rendszert építsenek a fúzió elindításához. Kíséreljék meg, hogy hosszabb ideig fenn maradhasson a fúzió. Úgy sokkal gazdaságosabb, mint ahogy ma csinálják 1-2 kísérleti reaktornál.
2011. jan. 16. 07:40
 17/20 A kérdező kommentje:
Előszőr is az idíóta válaszokat mellőzzétek. Ugy értettem a bármit beszerezhetőt hogy nem csak házi cuccok. A másik köszönöm szépen azt az instant jeges kisérletet de az nem kémia inkább?
2011. jan. 16. 10:08
 18/20 anonim ***** válasza:

A halmazállapot változásai a fizika tárgykörébe tartoznak, ez az instant jeges cucc van fizika emelt szintű érettségin is, ott a fagyás során felszabaduló hőt kell megmérni a diákoknak, ha ezt húzzák. (Lehet, hogy középszinten is van.) Szóval nem, nem kémia, inkább fizika.

Különben nem a válaszok idióták, hanem a kérdésed van rosszul megfogalmazva, ss az "Ugy értettem a bármit beszerezhetőt hogy nem csak házi cuccok." mondat sem segít rajta, ugyanis egy atombomba se házi cucc. "Az ég világon bármit" meg tényleg engedi még a hidrogén-bombát is. Próbálj írni egy olyan kérdést, ami azt fejezi ki, amit kérdezni szeretnél! Tanulságos, és ha egzakt dolgokkal akarsz foglalkozni, akkor igencsak szükséged lesz rá, nem vagyunk gondolatolvasók (bármennyire is jól megy néha).

Addig is egy szabályozatlan hidrogénfúzió beindítására szavazok Bukarest felett. Az látványos lenne és hasznos is.

2011. jan. 16. 11:42
 19/20 anonim válasza:
hát de végülis kémiának is jó:)
2011. jan. 16. 18:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem valószínü, hogy ezt fogjátok megcsinálni, mert kell hozzá egy székesegyház, de azért olvasd el, nekem ez a kedvencem.

Látványosan bizonyítja a Föld forgását.

[link]

2011. jan. 16. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!