Mi a legérdekesebb fizika kisérlet?
"Az ég világon bármit be lehet szerezni az iskola állja."
Koncentrált nagyteljesítményű lézerekkel indítsatok be hidrogénfúziót az ebédlőben.
Vagy -250 fokos szupravezetőként viselkedő réztáblákon rendezettek mágnesvasútversenyt.
Szerintem a mikroféregjárat létrehozása is izgalmas.
Vagy mutassátok be az időtorzulást gyorsulás hatására! Szerezzetek két atomórát, majd az egyiket lőjétek Földkörüli pályára, és pár kör után hozzátok vissza.
Ennél látványosabb bizonyítéka Einstein relativitás elméletének nincs :)
A Bukarest otlet jo de Budapest ugy is kozelebb van nem?
hujeseget felreteve talan egy szerubb leene szupravezetös
Ne baromkodjatok már, rendesen kérdezte!
Kérdező! Üsd be a Youtube-on ezt: physical experiment és csodálatos dolgokat fogsz látni.
én egy hasonlon ezt csináltam meg végülis egyszerűbb kategóriába tartizik de látványos:
http://www.youtube.com/watch?v=dIZmU-QESFg
vagy,
http://www.youtube.com/watch?v=y9Ps98BPCHM&feature=related
nekem mind2 sikerült bár nem tul nagy csak látványos kísérlet;)
Ugy tudod megcsinálni ahogy a video is mutatja.
Ehhez víz és nátrium-acetát szügséges, ami egy só féle.
Ugy csináltam, hogy a vízbe (0,5 Liter) beletettem abból a sóból tetszés szerint, de egész sokat, mivel a pontos mértékegységeket nem tudtam. majd felforraltam és utánna hűtőbe raktam. Másnap mutattam be a kísérletet. Kiöntöttem egy tálba a hideg folyadékot és érintésre "megfagyott" de nem hideg lett hanem nagyon forró, mert egyébként nem megfagy hanem kristályosodik.
Nátrium-acetátot pedig vegyészeti boltokban lehet kapni. (budapesten az azúr vegyszerboltban a József Krt. 65. alatt találod)
a lényege, pedig hogy az oldat telített legyen:)
"A víz túlhevíthetőségéről már láthattatok kísérletet bemutató videót, most a Na-acetát “nehézkes” kristályosodásán alapuló videót ajánlunk. A Na-acetát nehezen kristályosodik, a felolvasztott Na-acetát az olvadáspont alá hűthető anélkül, hogy megdermedne, azaz túlhűthető. Ha ilyenkor egy kis Na-acetát kristály kerül az oldatba, az egész folyadék szinte pillanatszerűen megfagy. Ezt a jelenséget szokás “instant jég” készítésnek is nevezni."
natrium-acetat 1200-4000Ft között van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!