Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a legérdekesebb fizika...

Mi a legérdekesebb fizika kisérlet?

Figyelt kérdés
Az iskolám az Apor Vilmos..... rendezi idén a Károly Ireneusz fizika versenyt. Ezen a versenyen indulok én és barátaim.Mi lenne szerintetek a leglátványosabb és legérdekesebb fizika verseny.Az ég világon bármit be lehet szerezni az iskola állja.
2011. jan. 15. 19:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

"Az ég világon bármit be lehet szerezni az iskola állja."

Koncentrált nagyteljesítményű lézerekkel indítsatok be hidrogénfúziót az ebédlőben.

Vagy -250 fokos szupravezetőként viselkedő réztáblákon rendezettek mágnesvasútversenyt.

2011. jan. 15. 19:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mikroféregjárat létrehozása is izgalmas.

Vagy mutassátok be az időtorzulást gyorsulás hatására! Szerezzetek két atomórát, majd az egyiket lőjétek Földkörüli pályára, és pár kör után hozzátok vissza.

Ennél látványosabb bizonyítéka Einstein relativitás elméletének nincs :)

2011. jan. 15. 19:53
 3/20 anonim ***** válasza:
Én is a hidrogénfúzióra szavaznék de nem lézerekkel, hanem farnsworth/hirsch fusorral.
2011. jan. 15. 19:58
 4/20 wintersky válasza:

A Bukarest otlet jo de Budapest ugy is kozelebb van nem?

hujeseget felreteve talan egy szerubb leene szupravezetös

2011. jan. 15. 20:20
 5/20 anonim ***** válasza:

Ne baromkodjatok már, rendesen kérdezte!

Kérdező! Üsd be a Youtube-on ezt: physical experiment és csodálatos dolgokat fogsz látni.

2011. jan. 15. 20:30
 6/20 anonim ***** válasza:
2011. jan. 15. 20:51
 7/20 anonim válasza:
73%

én egy hasonlon ezt csináltam meg végülis egyszerűbb kategóriába tartizik de látványos:

http://www.youtube.com/watch?v=dIZmU-QESFg

vagy,

http://www.youtube.com/watch?v=y9Ps98BPCHM&feature=related

nekem mind2 sikerült bár nem tul nagy csak látványos kísérlet;)

2011. jan. 15. 20:54
 8/20 anonim válasza:
aMa7e Tőled kérdezném hogy az első videóba látottakat hogyan lehet megcsinálni?
2011. jan. 15. 21:21
 9/20 anonim válasza:
100%

Ugy tudod megcsinálni ahogy a video is mutatja.

Ehhez víz és nátrium-acetát szügséges, ami egy só féle.

Ugy csináltam, hogy a vízbe (0,5 Liter) beletettem abból a sóból tetszés szerint, de egész sokat, mivel a pontos mértékegységeket nem tudtam. majd felforraltam és utánna hűtőbe raktam. Másnap mutattam be a kísérletet. Kiöntöttem egy tálba a hideg folyadékot és érintésre "megfagyott" de nem hideg lett hanem nagyon forró, mert egyébként nem megfagy hanem kristályosodik.

Nátrium-acetátot pedig vegyészeti boltokban lehet kapni. (budapesten az azúr vegyszerboltban a József Krt. 65. alatt találod)

2011. jan. 15. 21:31
 10/20 anonim válasza:

a lényege, pedig hogy az oldat telített legyen:)

"A víz túlhevíthetőségéről már láthattatok kísérletet bemutató videót, most a Na-acetát “nehézkes” kristályosodásán alapuló videót ajánlunk. A Na-acetát nehezen kristályosodik, a felolvasztott Na-acetát az olvadáspont alá hűthető anélkül, hogy megdermedne, azaz túlhűthető. Ha ilyenkor egy kis Na-acetát kristály kerül az oldatba, az egész folyadék szinte pillanatszerűen megfagy. Ezt a jelenséget szokás “instant jég” készítésnek is nevezni."

natrium-acetat 1200-4000Ft között van

2011. jan. 15. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!