Van ennek a csillagképnek neve?
Azért kérdezem mert feltűnően szabályosan állnak együtt ezek a csillagok, de nem találok semmi leírást róla. A keleti-déli égbolton látható este és kb. így néz ki:
Az orion (nyilas) egy kis részét rajzoltad le, tulajdonképpen csak az övet, és a fütykösét! :)
Ilyen a teljes kép:
Bocsánat a nyilassal hülyeséget írtam!
ne b@ssz ki velünk má'! Ami keleten van, az pár óra alatt nyugaton lesz...
De ami délen van, az(ha a sGGdn maradsz) az holnap is délen lesz. Szal kevés az infó. Esetleg mit tudsz még róla? Azt nem mondom, hogy fényképezd le, de van sok planetárium program,amiből azonnal fel fogod ismerni az alakzatot. Hogy csillagkép-e? Passz
Grt a 86%-os kolegának.
Valóban. Megnéztem szimulátorban és pl. ma is D-K között található 9 órakor az orion. És az égbolt igen feltűnő jelensége mostanság.
Amit a kolega a fütyköségnek hívott :) az az orion köd (M32), az lényegében a Földről legszebben látható "csillag születik" élőben. :P
Nem messze tőle van a Bika csillagkép, ami szintén elég jól kivehető, aminek a hátán található a plejádok alias fiastyúk. Az is elég mutatós, híres darab az égbolton.
Én (is) ezekkel a csillagokkal kezdtem anno, sok érdekeset lehet olvasni róluk. Persze kinek mi az érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!