Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van ennek a csillagképnek neve?

Van ennek a csillagképnek neve?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem mert feltűnően szabályosan állnak együtt ezek a csillagok, de nem találok semmi leírást róla. A keleti-déli égbolton látható este és kb. így néz ki:

[link]

2011. jan. 14. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
ez az a trágya szekér vagy mi
2011. jan. 14. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:
akarod mondani göncölszekér -.-
2011. jan. 14. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Az orion (nyilas) egy kis részét rajzoltad le, tulajdonképpen csak az övet, és a fütykösét! :)

Ilyen a teljes kép:

[link]

2011. jan. 14. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Gy.k: a Göncöl így néz ki, és északon látható:

[link]

Ezen rajta van a Kis Göncöl, és a sarkcsillag is:

[link]

2011. jan. 14. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat a nyilassal hülyeséget írtam!

[link]

2011. jan. 14. 22:02
 6/8 anonim ***** válasza:

ne b@ssz ki velünk má'! Ami keleten van, az pár óra alatt nyugaton lesz...

De ami délen van, az(ha a sGGdn maradsz) az holnap is délen lesz. Szal kevés az infó. Esetleg mit tudsz még róla? Azt nem mondom, hogy fényképezd le, de van sok planetárium program,amiből azonnal fel fogod ismerni az alakzatot. Hogy csillagkép-e? Passz

2011. jan. 15. 01:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Grt a 86%-os kolegának.

Valóban. Megnéztem szimulátorban és pl. ma is D-K között található 9 órakor az orion. És az égbolt igen feltűnő jelensége mostanság.

Amit a kolega a fütyköségnek hívott :) az az orion köd (M32), az lényegében a Földről legszebben látható "csillag születik" élőben. :P

Nem messze tőle van a Bika csillagkép, ami szintén elég jól kivehető, aminek a hátán található a plejádok alias fiastyúk. Az is elég mutatós, híres darab az égbolton.

Én (is) ezekkel a csillagokkal kezdtem anno, sok érdekeset lehet olvasni róluk. Persze kinek mi az érdekes.

2011. jan. 15. 01:22
 8/8 A kérdező kommentje:
CSak nem mondtam hülyeséget azzal hogy keleti-déli égbolton van. Nemtudom miért lett volna kevés az info
2011. jan. 15. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!