Miért nincsenek átmeneti alakok a fosszilis maradványokban?
Az evolúciós, törzsfejlődési modell alapja az élőlények fokozatos átalakulása fejlettebb formába a természetes kiválasztódás során. Ezek szerint tömegével kellene ilyen éppen átalakuló élőlények maradványait fellelni. Mi lehet az oka, hogy nincsenek ilyen maradványok?
Aki tud ilyenről, kérem, mutasson be egyet!
(Kialakuló, de még teljesen nem kész gerincet, bordákat, lábat, szárnyat, szemet, fület, fogakat stb. szeretnék látni, vagy annak magyarázatát, hogyan alakultak ki ezek egyik egyedről a másikra hirtelen)
döciszar
"Hát, rohadtul nem ez volt a kérdés."
De, mivel azt kérdeztem!
"El se olvasod, amit ide írunk"
A tiedet nem, mivel egy barom vagy' Szerencsére minden válszodnál ott a neved, így nem olvasom el feleslegesen. A kérdezőnek írtam, az ő kommentjére reagáltam, csak az ő válasza érdekel. A te véleményed továbbra se!
Az evolúció és a Biblia Istene azért zárja ki egymást, "Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van" (2Móz. 20:11), míg az evolúció évmilliárdokról beszél.
Mivel "A teljes Írás Istentől ihletett" (2Tim. 3:16), és "egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvénybõl", ezért az eső idézet nem szimbolikus, hanem szó szerint igaz.
Ha tehát Isten valóban ISTEN, aki képes volt a világot tökéletes renddel megteremteni, akkor nyilvánvaló, hogy az üzenetében sem beszél mellé.
Nincs tehát kompromisszum: vagy a Biblia szó szerint igaz, vagy evolúció van. A kettő egyszerre lehetetlen.
"Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van" (2Móz. 20:11), míg az evolúció évmilliárdokról beszél."
De már a keresztények többsége és a pápa is elfogadja azt, hogy egy teremtésbeli nap akár 1000 földi év is lehetett.
Ha te nem fogadod el, amit a pápa mond, akkor csak ultraortodox fanatikus keresztény lehetsz.
"Mivel "A teljes Írás Istentől ihletett" (2Tim. 3:16), és "egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvénybõl", ezért az eső idézet nem szimbolikus, hanem szó szerint igaz."
Akkor magyarázd el, mi világított az első 4 napon, amíg még nem volt Nap?
Valamint hogyan maradtak életben és szaporodtak a növények 1 napig (1000 évig) mínusz 200 fokon és teljes sötétségben!
"Ha tehát Isten valóban ISTEN, aki képes volt a világot tökéletes renddel megteremteni, akkor nyilvánvaló, hogy az üzenetében sem beszél mellé."
Igen: ebből is pontosan látszik, hogy EZ az isten NEM LÉTEZIK.
"Nincs tehát kompromisszum: vagy a Biblia szó szerint igaz, vagy evolúció van."
A Biblia önmagának is ellentmond egy csomó helyen - akkor sem lehet szó szerint igaz, ha a világgal való ellentmondásait nem is nézzük.
De végre kiderült, hogy bigott, fanatikus vallásos vagy. A viselkedésedből pedig kiválóan látszik a jellemed is - és az, hogy nem kérdezni jöttél ide, hanem csakis téríteni.
Menyire mindenható az az isten, amely azt se tudja elintézni magának, hogy egy napja tíz millió évig tartson?
Te akarod megmondani Istennek, hogy mit hogyan kellett volna csinálnia?
A Pápát tisztelem, mint embert, de semmi több. A Bibliában ismeretlen a Pápaság fogalma, ugyanúgy, mint a hierarchikus egyházi szervezet.
A Biblia Isten szava, nem fogadok el semmi Istenen felüli tekintélyt, akárminek is tartanak ezért az emberek.
Ha a Pápa mást mond, mint a Biblia, majd elszámol vele Istennek.
"Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek." (ApCsel. 5:29)
A világossághoz nincs szükség Napra, se Holdra, se csillagokra. Próbáld ki este a szobában.
Mi világított a Nap teremtése előtt?
Jelenések 21:23: "Napra sincs szüksége a városnak, sem holdra, hogy világítsanak neki, mert az Isten dicsősége világosította meg, és lámpása a Bárány"
A Biblia EGYETLEN helyen sem mond ellent önmagának! Ha más véleményen vagy, hozz egy példát!
"Menyire mindenható az az isten, amely azt se tudja elintézni magának, hogy egy napja tíz millió évig tartson? " Mennyire lenne mindenható az az Isten, aki nem tudna 6 nap alatt megteremteni mindent? Miért kellene Istennek a saját teremtménye által kiagyalt elméletekhez alkalmazkodnia?
Ha neked hittérítésnek tűnik, amiért ide jöttem, ám legyen. Én nem ezzel törődöm, hanem az igazság kimondásával. Senkit nem tudok megtéríteni, ahhoz ugyanis szívbéli döntés szükséges, amit nem lehet erőszakkal vagy rábeszéléssel kikényszeríteni.
Azért jöttem, hogy elgondolkoztassam a kereső, gondolkodó embereket.
Sajnálom, hogy egyben felbőszítettem némely "bigott evolucionistát".
"Azért jöttem, hogy elgondolkoztassam a kereső, gondolkodó embereket."
Tényleg sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de - nálam legalábbis - tökéletesen az ellenkezőjét érted el. Találkoztam már nem egy olyan vallásos emberrel akinek a szavain valóban elgondolkodtam... de az amit te felvázoltál egyszerűen ellentmond minden olyan dolognak amiben én személy szerint hiszek.
Így csak még távolabb kerültem a bibliai Istentől... és nem azért mert felbőszítettél...
"egyben felbőszítettem némely "bigott evolucionistát"."
Mitől bigott? Senki sem írt úgy, mint te. A többség teljesen normálisan állt hozzá, sokan még türelmesek is voltak.
A bigott, elvaklt vallásos TE vagy itt. El nem tudod képzelni, mennyit ártottál így a vallásodnak... még a kételkedők is rájöttek, hogy mi áll a dolgok mögött.
"Ha más véleményen vagy, hozz egy példát! "
* Jak. 1,13 "Senki se mondja: ...Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért."
ezzel szemben
* 1 Móz. 22,1 "És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot"
* 2 Kir. 8,26 "Huszonkét esztendős volt Akházia, mikor uralkodni kezdett"
ezzel szemben
* 2 Krón. 22,2 "Akházia negyvenkét esztendős volt, mikor királylyá lett"
Márk 15,25 "Vala pedig három óra, mikor megfeszíték őt."
ezzel szemben
· Ján. 19,14-15 "Vala pedig a husvét péntekje; és mintegy hat óra. És monda a zsidóknak: ímhol a ti királyotok! Azok pedig kiáltoznak vala: Vidd el, vidd el, feszítsd meg őt!"
1. feltételezés
Ez nem ellentmondás. Isten nem kísért bűnnel, viszont próbára tehet. A legjobb példa erre Jób története. Pontosabb tehát ez a fordítás:
"Ezek után történt, hogy Isten próbára tette Ábrahámot" (MBT új ford.)
2. Ez valószínűleg másolási hibából adódik. Nem tudjuk, melyik a valós. Az ihletettség az eredeti iratokra vonatkozik, nem a másolatokra. A kérdés az, hogy változik-e ettől az teljes üzenet? Hangsúlyozom: az eredetiben nem volt eltérés!
Gondold meg: ekkora idő távlatából, két különböző forrású* feljegyzése ugyanazon eseménysorozatnak ekkora egyezést mutat, hogy csak ilyen jelentéktelen eltérések adódnak a másolási hibákból kifolyólag! Milyen más iratokra mondható el ez?
*(a Királyok könyve királyi, a Krónikák könyve papi krónika)
3.
Abban az időben még nem volt greenwichi idő, nem alakult ki az órabeosztás mai egységes rendszere. A különböző népek máshogy számolták az órákat. Általában nem éjféllel kezdték. A zsidók máshogy számoltak, mint más népek.
Közismert, hogy Márk elsősorban nem zsidó nemzetiségűeknek írt, így ő az órát sem zsidó módra adta meg. Jánosnál az óra viszont valószínűleg zsidó módszer szerint van számolva, ráadásul a jelzett idő az ítéletre vonatkozik, a megfeszítésig bizonyára még eltelhetett több óra is.
A lényeg: mindkettő feljegyzés igaz, nincs ellentmondás!
A Bibliát már legalább 2000 éve próbálják cáfolni, az intenzitása ennek az utóbbi 200 évben egyre erősödött. Nehéz lesz olyan feltételezett hibát találni, amit valaki más már ne vett volna észre, és ne cáfoltak volna meg.
Válaszként erre ide másolom a gotquestions.org infóját:
"Kérdés: Vajon a Biblia tartalmaz hibákat, ellentmondásokat?
Válasz: Ha a Bibliát szó szerinti értelemben, előre elhatározott hibakeresési szándék nélkül kezdjük olvasni, összefogott, következetes és aránylag könnyen érthető könyvnek fogjuk találni. Igen, vannak nehezen érthető szakaszok. Igen, vannak részek, amelyek látszólag ellentmondanak egymásnak. Ne felejtsük azonban el, hogy a Bibliát kb. 40 különböző szerző hozzávetőleg 1500 éves időszak alatt írta. Minden egyes szerző egyedi stílusban, egyedi szemszögből, más-más hallgatóságoz címezve, más-más szándékkal írt. Mindenképp számítanunk kell hát arra, hogy találunk különbözőségeket! Azonban a különbözőség még nem ellentmondás! Az csupán egy hiba, ha sehogyan sem találunk ésszerű megoldást arra, hogyan békítsük meg egymással ezeket a szakaszokat. Mégha egy-egy ilyen problémára egyelőre nem is rendelkezünk válasszal, az még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Sokan fedeztek már fel történelemmel vagy földrajzzal kapcsolatos úgynevezett hibákat a Bibliában, ám aztán rövidesen kiderült, hogy a friss tudományos felfedezések és kutatási eredmények megerősítették a Biblia igazát.
Internetes oldalunkon gyakran szegeznek nekünk olyan kérdéseket, mint például: “Bizonyítsák be, hogy ezek az igeversek nem mondanak ellent egymásnak!”, vagy “Nézzék, itt egy hiba a Bibliában!”. Igen, néhány felmerülő kérdésre nehéz választ adni. Azonban meggyőződésünk, hogy vannak használható és intellektuálisan is elfogadható magyarázatok a Bibliában található kvázi ellentmondásokra és hibákra. Vannak olyan könyvek, internetes oldalak, melyek felsorolják ezeket a “hibákat”. A legtöbben ezekről a helyekről szerzik a “muníciót” – és nem saját maguk találják ezeket a hibákat. Szintén léteznek könyvek és internetes oldalak, melyek válaszolnak minden egyes támadásra. A legszomorúbb azonban az, hogy a legtöbb Bibliát támadó ember nem igazán kíváncsi a megoldásra. Csupán támadni akarnak! Sőt, sok “Biblia-támadó” még a válaszokkal is tisztában van, mégis folytatja kisstílű támadásait."
Az evolúciós paradigma támadást intézett a bibliai teremtési modell ellen. Hívő keresztyén tudósok (ilyenek is vannak!) aztán ellentámadásba kezdtek, rámutatva az evolúció elméletének hibáira. Erre az evolucionisták visszatámadtak, és elkezdék a Biblia feltételezett hibáit kutatni. Ez a csata most is zajlik, mindeki meg vagy győződve a maga igazáról. Egy biztos, van tudományos alternatívája az evolúciónak, a ránk maradt leletanyag keletkezése évmilliók és evolúció nélkül is megmagyarázható.
"Egy biztos, van tudományos alternatívája az evolúciónak, a ránk maradt leletanyag keletkezése évmilliók és evolúció nélkül is megmagyarázható."
Nem, tetszik vagy nem tetszik, de jelenleg az evolúcióelméletnek NINCSEN tudományos alternatívája, a kreacionizmus (és az intelligens tervezés) ugyanis még csak nem is tudomány, hanem áltudomány. Pont.
Ezt az MTA is szépen megfogalmazta 1-2 éve:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!