Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nincsenek átmeneti...

Hoffman József kérdése:

Miért nincsenek átmeneti alakok a fosszilis maradványokban?

Figyelt kérdés

Az evolúciós, törzsfejlődési modell alapja az élőlények fokozatos átalakulása fejlettebb formába a természetes kiválasztódás során. Ezek szerint tömegével kellene ilyen éppen átalakuló élőlények maradványait fellelni. Mi lehet az oka, hogy nincsenek ilyen maradványok?

Aki tud ilyenről, kérem, mutasson be egyet!

(Kialakuló, de még teljesen nem kész gerincet, bordákat, lábat, szárnyat, szemet, fület, fogakat stb. szeretnék látni, vagy annak magyarázatát, hogyan alakultak ki ezek egyik egyedről a másikra hirtelen)

2011. jan. 13. 14:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%

"Ellenben Istent ismerem, személyes kapcsolatom van vele, akár a feleségemmel. Ki az, aki be akarja bizonyítani nekem, hogy a feleségem, akit ismerek és szeretek, és ő is engem, nem létezik? Isten létezik, és léte ellentmond az evolúciónak. Ennyi."

Mivel a feleségem létezik, ezért az evolúció nem.

Q.E.D.

Gratulálok! taps-taps.

Mi a ráncos jóéletért teszel fel olyan kérdéseket, amihez rohadtul semmi, de semmi ismereted nincs, nem is érdekel, a válaszok hidegen hagynak??? Miért akarsz téríteni? Nem kell ennyire pedálozni a te istenednek, ha van egyáltalán, vagy leszar vagy nem, persze az is lehet, hogy nincs is. (Hogy őszinte legyek én a feleségedben is kételkedem...)

2011. jan. 18. 22:52
 12/32 anonim ***** válasza:
64%

"Isten létezik, és léte ellentmond az evolúciónak. "

Ezt mi alapján állítod? Miért mondana ellent?

A Biblia annyit ír, hogy Isten megteremtette a növényeket és az állatokat, de annak módszerét nem részletezi. Miért ne teremthette volna az evolúció szabályainak létrehozásával? Isten útjai kifürkészhetetlenek!

Ha isten mindenható, akkor a bibliában leírt egy-egy nap emberi léptékben lehetett több millió év is! Vagy tagadod Isten mindenhatóságát is?

2011. jan. 19. 07:36
 13/32 anonim ***** válasza:
88%

De most komolyan miért???

Miért teszel fel olyan kérdést, amire egyáltalán nem vagy kíváncsi, nem érdekel a válasz, sőt még csak át sem gondolod, amiket írunk... De tényleg miért?

Ezt mondja már meg nekem valaki, mert egyszerűen képtelen vagyok felfogni...

És én érzem magam idióta hülye naívnak, hogy _mindig_ beugrok az ilyen kérdéseknek, mindig elhiszem, hogy a kérdezőt tényleg érdekli amit kérdez, és nem alkot véleményt olyanról, amiről - mint kiderült - nem is tud semmit, de még csak végiggondolni sem hajlandó.

Mert ha a hite miatt elfogult, nem hisz az evolúcióban, de nem is tesz fel ilyen kérdést, akkor oké.

Vagy ha felteszi a kérdést, elfogadja, hogy logikusak a válaszok, de mégis marad a kreacionizmusnál, az is oké.

De feltenni úgy egy kérdést, hogy NINCS olyan válasz, amit elfogadna, pusztán azért kérdezni, hogy legyen mibe belekötni, legyen mit NEM elhinni, legyen mi ellen ágálni...

Ez miért jó?

És pláne hogy jön ide az, hogy "szívvel közeledés Istenhez"... hát amikor én szívvel közeledem Istenhez, akkor eszem ágában sincs más emberekt győzködni(?)/lehülyézni(?)/a tudásukat próbára tenni(?)/kötözködni(?)/a hitem erősségét mutogatni(?).. (vagy fogalmam sincs mi volt az egész kérdés célja)... ha szívvel közeledem Istenhez, akkor köszönöm szépen, jól elvagyok vele kettesben, boldogan... de biztos nem használom fel érvként egy felesleges "vitában".

Huhh... nna bocsánat, a kirohanásért, ez volt az első, de most tényleg kiakadtam, mert az ilyen emberek miatt néznek hülyének mindenkit aki hisz Istenben, meg aki feltesz bármilyen ésszerű kérdést evolúció kapcsán, ami mondjuk téyleg érdekli is és nem csak kötekedni vagy téríteni akar.

2011. jan. 19. 09:54
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

A kérdezőtöl egyébként annyiból bocsánatot kérek, hogy nem "csak" neki szólt az egész... az elmúlt kb. 2 évben rengeteg ilyen, általában egyértelműen provokatív, máskor "csak" térítő kérdést olvastam... és persze az ember mindig válaszol, legjobb tudása szerint, és a végén kiderül, hogy a kérdezőnek esze ágában sincs elolvasni és végiggondolni a válaszokat, csak keresi, hogy mibe köthet bele, vagy kit téríthet meg, meg hasonlók...

Az Istenre való hivatkozás meg végképp kiakaszt... semmivel sem logikusabb/ésszerűbb/hihetőbb/csodálnivalóbb az, hogy Isten megteremmtette Ádámot, aztán azóta vagyunk..., mint hogy létrehozott egy világot, ami folyamatos fejlődésre, változásra, körforgásra képes, és amiben kialakulhat egy olyan lény, mint az ember... hogy aztán a világot megismerve megismerje annak alkotóját (ha van neki)...

2011. jan. 19. 10:18
 15/32 A kérdező kommentje:

Szinte borítékolhattam volna ezeket a válaszokat.

Természetesen a kérdést azért tettem fel, hogy rávilágítsak: az evolúciós elmélet nem az egyetlen lehetőség a fellelhető bizonyítékok értelmezésére. A teremtési modell alapján éppen annyira jól megmagyarázható minden geológiai, biológiai jelenség.

A tudomány nem egyenlő az evolúciós elmélettel.

Egyébként a kérdés feltevésének ötlete egy másik kérdésből kifolyólag adódott, nem pusztán a provokáció szándékából.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

Most már elismerem, hiba volt feltenni, hiszen e nélkül is tudom, általában mi a közvélekedés róla, hiszen magam is ebben hittem 3 évtizeden keresztül.

Azt pedig visszautasítom, hogy nem értenék ehhez a témához. Éppenséggel elég mélyrehatóan foglalkoztam vele.

Nem kell ahhoz nagydoktori végzettség, csak józan ész, hogy a világ dolgaiban eligazodjon az ember.

Végül is jogos volt-e a kérdés? Én, mint a kérdező, kijelentem, hogy a válaszolók állításával ellentétben nem találom meggyőzőnek a felhozott bizonyítékaikat. Nem kell velem egyetérteni, de ehhez a megállapításhoz a magam részéről úgy gondolom, jogom van.

A vitát részemről tehát itt lezártnak tekintem, nem kívánom tovább a nagyérdemű tudományos közösséget kényelmetlen kérdésekkel zaklatni. Ez a kérdés végül is úgy sem szóharcokban fog eldőlni.

2011. jan. 19. 13:50
 16/32 anonim ***** válasza:
84%

"Azt pedig visszautasítom, hogy nem értenék ehhez a témához. Éppenséggel elég mélyrehatóan foglalkoztam vele."

Haha, a nap poénja. Lövésed nincs az evolúcióról, és ezt már kb. vagy tízen elmondták itt előttem, de persze hitegesd csak magad.

Jót röhögtem magamban az egyik hozzászóló azon beszólásán is, hogy "valláskárosult" vagy. Valóban tökéletesen rádillik.

2011. jan. 19. 15:20
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

nem csak tudatlan vagy (ami még nem bűn, elvégre lehet kérdezni és tanulni) - de te nem is akarsz tanulni, csak az emberek jóindulatát kihasználva agresszíven téríteni.

Ez becstelen, erkölcstelen dolog! Nem tudom, hogyan illik össze a vallásoddal!

Amúgy, ha az evolúción kívül vannak még létező elméletek - akkor leszel szíves leírni, hogy ezek hogyan működnek?

A kreacionizmus, amiben te hiszel, nem állít semmit, csak az evolúciót próbálja gyalázni. Így aztán nem is elmélet, hiába állítják néhányan.

2011. jan. 19. 21:44
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sajnálom, de csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, amennyiben a kérdéseidet és kijelentéseidet komolyan gondoltad, úgy teljesen egyértelmű, hogy mind az evolúciós témában, mind a geológiában elképesztő tudásbeli hiányosságaid vannak.

Az özönvizes megjegyzésedbe annó direkt nem kötöttem bele, mert nem vág egyértelműen a témába, akkor minek kötözködjek feleslegesen... de a feltevésed semmilyen(!), de tényleg semmilyen geológiai ténnyel nem igazolható.

Hangsúlyozni szeretném(!!!), hogy természetesen ha a teremtésben hiszel, azzal az égegyadta világon semmi gond nincsen, sőt még az is lehet, hogy neked van igazad

DE ha azt állítod, hogy a teremtéselmélet tudományos "elméletként" megállja a helyét, akkor vagy a tényekkel/megfigyelésekkel nem vagy tisztában, vagy a tudományos módszertannal és azzal, hogy mitől tudományos elmélet egy elmélet.

"A teremtési modell alapján éppen annyira jól megmagyarázható minden geológiai, biológiai jelenség." Ebben nyílvánvalóan igazad van (lehet)...

Millió egyéb "modellel" is magyarázható, de ettől még egyik sem tudományos elmélet, mert semmilyen ehhez szüséges feltételnek nem felelnek meg.

2011. jan. 20. 08:32
 19/32 anonim ***** válasza:

Kérdező

Még mindig érdekel: Isten létezése miért mondana ellent az evolúciónak?

Ne bújj ki a válasz alól!

2011. jan. 20. 08:48
 20/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

"Isten létezése miért mondana ellent az evolúciónak? Ne bújj ki a válasz alól!" Hát, rohadtul nem ez volt a kérdés. Itt senki se beszél Isten létéről vagy nem létéről. Az a helyzet, hogy van egy elméletünk, ami megmagyarázza, hogy hogyan alakultak ki a fajok. És igenis vannak "hiányzó láncszemek", csak azt agyökerek nem veszik tudomásul.

"Még mindig érdekel: " A nagy szart érdekel téged! El se olvasod, amit ide írunk, mindenesetre megérteni, biztosan nem veszed a fáradtságot.

2011. jan. 20. 14:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!