A hypó és a domestos ugyanaz? Lehet őket keverni? Nem fog kénsav felszabadulni?
Ahány termék, annyiféle összetétel...
Nézzük az egyiket:
Állításuk szerint nagyrészt víz, nátrium-hidroxid és nátrium-hipoklorit alkotja. Ezek ugyanúgy megtalálhatók a hypoban is, sőt, mindkettőnek ez a fő összetevője.
Tehát nem, nem szabadul fel kénsav. Mellesleg amire te gondolsz, az a hypo sósavval történő egyszerre való használata. SZIGORÚAN TILOS EGYSZERRE HASZNÁLNI ŐKET! Mérgező klórgáz szabadul fel, ami irritálja a nyálkahártyád (szemed, marja a szád), valamint tüdővizenyőt okoz (halálos).
Mellesleg még így sem ajánlom a keverésüket. Nem fogsz nagyobb tisztiítóhatást elérni, sőt, egyes esetekben még talán csökkenhet is.
Kénsav nem fog belőle felszabadulni. Elvileg keverhető. Annyi a különbség, hogy a Domestosban nem csak Hipó van, hanem más is.
Amire viszont valójában gondolsz: Sósavat nem szabad keverni nátrium-hipoklorittal (hipó), mert mérgező klórgáz szabadul fel. Lásd bővebben itt:
A Domestos az valójában mosogatószerrel kevert hypo, azaz ha sima Hypo-ba egy-két csepp mosogatószert raksz, akkor lényegében Domestost kapsz. Teljesen fölösleges összekeverni őket, nem lesz erősebb.
Ahogy fentebb írták, kénsav nem szabadul fel semmiből. Amire te gondolsz, az a klórgáz, ez sósav és hypo/domestos keveréséből alakul ki.
Utolso:
akkor te mivel fertötlenitesz?
Köszönöm a válaszokat! :) Valóban klórgázra gondoltam.
Azért kérdeztem, mert ismét előjött a penész és kb. fél éve Ultra Szavo-val (hypó) fújtuk be a falat. Most csak Domestos van itthon, ez is jó állítólag, csak a már egyszer hypóval befújt falra nem mertem ráfújni a domestos-os vizet. De akkor nekiállok bátran, baj nem lehet belőle. (van egy 10 hónapos fiam, ezért vagyok ilyen óvatos).
Köszi mindenkinek!!
Nyugodtan írjál márkanevet, ez ugyanis nem TV vagy újság, ahol a tiltott reklámért büntetnek. (A "nem a reklám helye" kifelyezés pont arra utal, hogy bizonyos fajta műsorokban, pl hírekben tilos reklámot elhelyezni.)
A gyakorikérdések nagyonis a reklám helye (különösen ha valaki kérdezi), ne tessék már a ló túloldalára átesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!