Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől alakult ki a világegyetem?

Mitől alakult ki a világegyetem?

Figyelt kérdés
Nyilván senki nem tudja a választ, de mégis, ki mit gondol? Szerintem kell, hogy legyen egy ,,felső hatalom" (fogalmazzunk így), ami ezt a mindent magába foglaló valamit létrehozta, elvégre ez a sok anyag, ez a mérhetetlen sok energia, amit a csillagok évmilliárok óta emésztenek, ez nem létezhetett mindig, és nem lehetett csak úgy a semmiből. Valaminek létre kellett hoznia, mert az energia nem örök (és várhatóan egyszer ugyanígy el is fog fogyni, évmilliárdok múlva). Persze nem kell rögtön a katolikus Istenre gondolni, de szerintem egy ,,felsőbb hatalom" létezését érdemes átgondolni, az előbb leírtakból kiindulva.
2011. jan. 4. 16:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Két ötdimenziós hullám ütközött, ez a mi 3 dimenziós világunkban Ősrobbanásként volt érzékelhető.
2011. jan. 4. 16:48
 2/18 A kérdező kommentje:
?
2011. jan. 4. 16:56
 3/18 anonim válasza:
De az otdimenzios hullamok mibol lettek? ISTEN.:) Szerintem van a teremteselmeletnek es a masiknak is nemi alapja...:)
2011. jan. 4. 17:10
 4/18 anonim ***** válasza:
Miért ne?
2011. jan. 4. 17:21
 5/18 A kérdező kommentje:
Na de most komolyan emberek...
2011. jan. 4. 18:22
 6/18 anonim válasza:
anti anyag és anyag:D ezeknek az atomjai egyesültek ami hatalmas energiát hozott létre, majd megtörtént az ősrobbanás.akkora volt a világegyetem mint egy gombostűfej.Képzeld el,hogy ebbe a gombostűfejbe belesűrítesz 3500 eiffel tornyot. Majd ez kirobbant,és sok milliárd kilométerre hulltak szét az anyagok.
2011. jan. 4. 19:03
 7/18 A kérdező kommentje:
Na de az ősrobbanás előtt nem volt semmi :) Se anyag se antianyag. Illetve ELVILEG nem volt semmi de én pont erre vagyok kíváncsi ki mit gondol erről.
2011. jan. 4. 19:27
 8/18 anonim válasza:
Valaminek kellett lennie. A semmiből ez nem alakulhat ki! De mi az a semmi végül is? Mert ha belegondolsz, pl. a világegyetem végén van a semmi.DE az is valami. Szal mi az a semmi?!Kezdjük itt.
2011. jan. 4. 19:34
 9/18 A kérdező kommentje:
Jó kérdés. vegyük hozzá a kérdésemhez ezt is: mi lenne, ha kimennénk a világegyetem határain túlra? Megsemmisülnénk? Meghalnánk? Vagy nincs is határa, és a világegyetem nem is ősrobbanással lett, hanem egyszercsak hirtelen minden olyan volt, mint ma?
2011. jan. 4. 19:41
 10/18 anonim ***** válasza:
Érdekes felvetés. Véleményem szerint egy multiverzumban élünk, ahol a világegyetemek, mint a buborékok tágulnak, amjd összehúzódnak. Ergő a nagy bumm után addig tágul egy egyetem, ameddig annyira lelassul, hogy a benne lévő anyag gravitációs ereje elkezdi összehúzni, és tart a nagy reccs felé. Szerintem ez a ciklus ismétlődik. A több univerzum között talán vannak apróbb eltérésk(pl a fizikai állandóak nem teljesen egyformák, vagy akár az egyikben kevesebb anyag van, a másikban több stb) de lényegileg hasonlóak lehetnek.
2011. jan. 4. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!