Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy morbid kérdés: A krematóri...

Kovács Pál kérdése:

Egy morbid kérdés: A krematóriumi kemencékben tényleg felülnek a hullák?

Figyelt kérdés

A kérdés nagyapám egy vicces történetére vezethető vissza: azt mesélte, hogy egyik ismerőse szerint, aki krematóriumban dolgozik, a hullák, ahogy elkezdenek égni felülnek a kemencékben, és sorra kong a fejük a kemence tetejében :D.

Öregapám szerint azért, mert a bőrük, mint a szalonnabőr a forró serpenyőn, összetöpörödik, és összehúzza a testet. Öregapámnak van egy pár ehhez hasonló hihetetlen sztorija, úgyhogy nem vettük készpénznek a történetet.

De érdeklődnék, hogy történhet hasonló?

2009. jan. 26. 20:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%
A nyaki ütőeret vágják át vagy pedig a csuklón, ott semmi zsigeri cucc nincs...
2009. jan. 28. 10:20
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Én nem tudom a választ, egy viszont biztos: aki lehülyézi a dokit, hogy ne mondják már neki, hogy nincs levegő a vérben, az semmit nem tud, csak okoskodni. Már hogy lenne? Oxigént oldott állapotban szállít a vér, különböző molekulákhoz csatolva. Másrészt meg ha levegő lenne a vérben, az rögtön megállítaná a szívet, amint odaér. Ez csak középiskolás biológia. Amúgy én is úgy hallottam, hogy felülnek a hullák a hőhatást követő összehúzódás miatt.
2009. jan. 29. 10:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Valóban van oxigén a vérben, de ez oldott-kötött formában. A halál beálltával ezek a folyamatok leállnak, nem mennek tovább. Ha a test nem lenne x órán belül "hidegre téve" megindulnának a bomlási folyamatok, melyek gázt termelnek, (nem oxigén, sokkal inkább toxinok, metán) ezek lehetnének a szervezetben. Mielőtt arról cikkeznél, hogy az Ecserin vettem, illetve hasonlók, legalább kérdeznél, és nem fecsegnél butaságokat, majd utána lehúzol másokat, akik talán egyszer pont a te csupasz seggedet mentik meg valahol, és a fél életüket azért tanulják végig, hogy rajtad segítsenek. Köszönöm, hogy hozzászólhattam.
2009. jan. 29. 21:14
 14/21 A kérdező kommentje:
szívesen.
2009. jan. 30. 15:03
 15/21 anonim ***** válasza:
44%
Tényleg felülnek.
2009. febr. 2. 14:04
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Ezt anyukám is mondta. :D Szal biztos van benne vmi.
2010. júl. 22. 17:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg igaz lehet.

Égess el pl egy döglött(!!!) darazsat. Először, ahogy a lángba tartod, rögtön összegörnyed.

2012. jún. 4. 21:44
 18/21 anonim válasza:
100%

Én hamvasztómesterként dolgoztam, a válasz: valóban mozognak az "ügyfelek" a kemencében. Olyat még nem láttam, hogy szó szerint felültek volna és a fejük koppant volna a kemence tetején, mert a mozgás, nem olyan hirtelen történik. De a kemencén van egy kis ablak, egy kémlelőnyílás, amin be lehet látni. Általában a törzs, a fej és a karok mozognak oldalirányba.

A hamvasztó koporsót, csak papíron használtuk. Mert ugye spórolás volt. Akkor raktuk be a delikvenst hamvasztó koporsóba, mikor ellenőrzés volt, vagy bejött a hozzátartozó is végignézni. Máskülönben csak úgy pusztán dobáltuk be őket.

Az artériák átvágása, pedig megint csak hülyeség. Mivel amikorra odakerülnek, már rég a hullamerevség állapotában vannak. A vér olyankor megalvad, az izmokat átvágni, meg szinte lehetetlen. A csontok nem égnek el. Azt azután ledaráltuk és a hamvakkal együtt raktuk az urnába.

2012. júl. 12. 12:29
 19/21 nax° válasza:
64%

mindenki faszsagot beszel.

a doki is hulye.

senki nem ul sehova.

a hamvaszto koporso /alj fabol van.

teto letezik kartonbol is.

hullamerevseg pedig nem mindenkinel van.

az 1600 fokot meg ugy,ahogy van,el kell felejteni.

2016. aug. 5. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Tegyék bele hasra fektetve, akkor nem ül fel.
2017. ápr. 30. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!