A fekete lyuk körül a mágneses térre is hat a gravitáció?
Mert ugye ha nem kaphatunk információt a fekete lyukból (eseményhorizont mögül), akkor a mágnesességét sem mérhetjük, csak ami körülötte keletkezik. (Ott keletkezik?)
Ha viszont a mágneses térre nem hat a gravitácó, akkor az eseményhorizont mögött kiinduló mágneses erővonalakat is mérhetnénk.
Közben megtaláltam: a fekete lyuknak lehet mágneses tere (pl. Kerr-black-hole?), ezt a körülötte forgó akkréciós korong váltja ki.
De nem ez a kérdés lényege (talán rosszul fogalmaztam meg), hanem hogy a mágneses erővonalakat is beszippantja-e a lyuk. Pl. egyik oldalán kirakok egy mágnest, akkor a másik oldalán (ahol amúgy mérhető lenne) megtalálom-e azokat az erővonalakat, amik elvileg épp áthaladnának a lyukon?
Van valami összefüggés a mágneses tér a gravitáció között, már kimutattak ilyesmit, de még az egyesített világelmélet még vár magára... :-D addig maradjunk a standard modellnél...
Egyébként vannak a fekete lyuk körül mágneses erővonalak. Azt hiszem, hogy a JET-ek (kilövellő anyagsugarak a fekete lyukból) pl. a mágneses pólusainál távozik. De lehet, hogy hlyeség amit írok. Mert logikusan belegondolva az eseményhorizonton belülről tuti nem jön ki semmi...
Mármint nem a JET-ek létét kérdőjelezem meg a mondandómban, hanem a fekete lyuk mágneses terét.
Viszont az anyagáramlás biztos gerjeszt mágneses teret.
A gravitáció attól gravitáció hogy van mágneses tere.
Ha nem lenne mágneses tere, hogyan vonzaná a testeket a földhöz?
Szóval, a feketelyuk nem tudná beszívni a testeket, ha nem lenne magnetizálódva.
(Én a saját tudásom szerint váaszoltam, szóval ha hülyeséget írtam, bocs)
"A gravitáció attól gravitáció hogy van mágneses tere.
Ha nem lenne mágneses tere, hogyan vonzaná a testeket a földhöz?
Szóval, a feketelyuk nem tudná beszívni a testeket, ha nem lenne magnetizálódva.
(Én a saját tudásom szerint váaszoltam, szóval ha hülyeséget írtam, bocs)"
--->Vákum. Úgy tudom ahhoz nem kell mágnesesség hogy beszippantson más dolgokat. :D Ha hülyeséget írtam, bocs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!