Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fekete lyuk körül a mágneses...

A fekete lyuk körül a mágneses térre is hat a gravitáció?

Figyelt kérdés

Mert ugye ha nem kaphatunk információt a fekete lyukból (eseményhorizont mögül), akkor a mágnesességét sem mérhetjük, csak ami körülötte keletkezik. (Ott keletkezik?)

Ha viszont a mágneses térre nem hat a gravitácó, akkor az eseményhorizont mögött kiinduló mágneses erővonalakat is mérhetnénk.

2010. dec. 22. 11:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nincs mágneses tér a fekete lyuk körül.
2010. dec. 22. 12:15
 2/25 anonim ***** válasza:
15%
Az előzőnek igaza van: a fekete lyuknak önmagában nincs mágnese tere. A belekerülő testeknek lehet, de ezek is hamar torzulnak!
2010. dec. 22. 16:23
 3/25 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam: a fekete lyuknak lehet mágneses tere (pl. Kerr-black-hole?), ezt a körülötte forgó akkréciós korong váltja ki.

De nem ez a kérdés lényege (talán rosszul fogalmaztam meg), hanem hogy a mágneses erővonalakat is beszippantja-e a lyuk. Pl. egyik oldalán kirakok egy mágnest, akkor a másik oldalán (ahol amúgy mérhető lenne) megtalálom-e azokat az erővonalakat, amik elvileg épp áthaladnának a lyukon?

2010. dec. 22. 17:07
 4/25 anonim ***** válasza:

Van valami összefüggés a mágneses tér a gravitáció között, már kimutattak ilyesmit, de még az egyesített világelmélet még vár magára... :-D addig maradjunk a standard modellnél...

Egyébként vannak a fekete lyuk körül mágneses erővonalak. Azt hiszem, hogy a JET-ek (kilövellő anyagsugarak a fekete lyukból) pl. a mágneses pólusainál távozik. De lehet, hogy hlyeség amit írok. Mert logikusan belegondolva az eseményhorizonton belülről tuti nem jön ki semmi...

2010. dec. 22. 17:40
 5/25 anonim ***** válasza:

Mármint nem a JET-ek létét kérdőjelezem meg a mondandómban, hanem a fekete lyuk mágneses terét.

Viszont az anyagáramlás biztos gerjeszt mágneses teret.

2010. dec. 22. 17:42
 6/25 A kérdező kommentje:
Értem. Tulajdonképpen általánosságban is kérdezhettem volna: a mágneses mezőre hat a gravitáció? Ha a tömeg elgörbíti a teret, akkor a mágneses erővonalak is torzulnak. De ez azt kellene jelentse, hogy a mágneses térnek (vagy a hordozójának?) van tömege.
2010. dec. 23. 12:25
 7/25 anonim ***** válasza:
megmérem és megmondom
2011. jan. 9. 10:53
 8/25 anonim válasza:
0%

A gravitáció attól gravitáció hogy van mágneses tere.

Ha nem lenne mágneses tere, hogyan vonzaná a testeket a földhöz?

Szóval, a feketelyuk nem tudná beszívni a testeket, ha nem lenne magnetizálódva.

(Én a saját tudásom szerint váaszoltam, szóval ha hülyeséget írtam, bocs)

2011. jan. 9. 19:40
 9/25 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó ne haragudj, de ennek semmi értelme, amit leírtál. Egy 13 éves nem hord össze ennyi fals képzetet.
2011. jan. 9. 19:59
 10/25 anonim válasza:
0%

"A gravitáció attól gravitáció hogy van mágneses tere.

Ha nem lenne mágneses tere, hogyan vonzaná a testeket a földhöz?

Szóval, a feketelyuk nem tudná beszívni a testeket, ha nem lenne magnetizálódva.

(Én a saját tudásom szerint váaszoltam, szóval ha hülyeséget írtam, bocs)"

--->Vákum. Úgy tudom ahhoz nem kell mágnesesség hogy beszippantson más dolgokat. :D Ha hülyeséget írtam, bocs :D

2011. jan. 9. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!