Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kérdésem az Ősrobbanással...

Kérdésem az Ősrobbanással kapcsolatos. Egy elmélet. Szerinted?

Figyelt kérdés

Mint tudjátok:

Az egész univerzum egy ősrobbanásnak köszönhető. Néhány milliárd év múlva megszűnik az egész univerzum. Vagy annyira kitágul az univerzum, hogy minden kihűl és minden meghal, vagy egy újabb ősrobbanás jön létre, tehát a mostani univerzumunk elpusztul, de kialakul a helyébe egy másik. Egy másik Nappal, egy másik Földdel (lehet, hogy nem pont a Föld lesz az), ahol egy újabb élet jelenik meg.

De honnan tudjuk, hogy ez volt az első ősrobbanás? Mármint a mostani, aminek köszönhetően itt vagyunk.

Nem lehet, hogy már számtalan ősrobbanás volt több trilliárd év alatt? Hogy nem mi vagyunk az egyedüli "értelmes" civilizáció az univerzumban, hanem már voltak előttünk többen is, akik talán még többre vitték, csak elpusztultak?

Itt most nem egy bolygó pusztulásáról beszélek, hanem az egész univerzuméról.

Mi a véleményetek erről?

2010. dec. 17. 16:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
lehet, erre már én is gondoltam
2010. dec. 17. 17:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Mert ez akár azt is jelenthetné, hogy nem a jelenben és a jövőben kéne keresni az idegen, fejlett civilizációt, hanem a múltban.
2010. dec. 17. 17:13
 3/19 anonim ***** válasza:
53%
Egyszer már hallottam vagy olvastam ilyesmi elméletről. :) Az a véleményem, hogy nagyon unatkozol. Térj vissza a Földre, a jelenbe, szerezz munkát és barátnőt és élj.
2010. dec. 17. 17:24
 4/19 A kérdező kommentje:
Ezzel nem ártok senkinek, és abban reménykedtem, hogy el tudok indítani egy intellektuális vitát. De lehet, hogy nem ide kellett volna jönnöm.
2010. dec. 17. 17:32
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne hogy ez így van. De ha így is volt akkor:

1. Soha nem tudjuk ezt meg, mert ez egy előző mostanra eltűnt univerzumban volt. Nincs semmi ami erről fennmaradt.

2. Régi univerzum végtelen sok volt és végtelen sok is lesz. Csak a sajátunkban tudunk körülnézni és itt is elég kicsi a mozgásterünk. Lehet hogy egyszer majd feltalálják az időutazást, de nem hiszem hogy bármikor is vissza tudunk majd menni egy előttünk lévő univerzumba, vagy egy utánunk következőbe.

Mivel még évmilliárdokig kitart a mostani univerzum és az emberiség biztos nem fogja megérni az univerzum kihalását, mert addig kihűl a Nap mondjuk vagy akármi történhet.

Én szerintem itt és most a mi időnkben kell idegenek után kutatni. Milliárdnyi lakott boygó lehet ebben az univerzumban.

2010. dec. 17. 17:44
 6/19 A kérdező kommentje:

Érdekes, amit mondasz. Az időutazás elméletben lehetséges, de pl. az, hogy a tegnapra visszamenjünk, egy feketelyuk által kibocsájtott energiamennyiség szükséges. Tehát nincs akkora energia az univerzumban, hogy vissza tudjunk jutni az ősrobbanás előttre. Tehát valóban igaz, hogy ezt soha nem fogjuk megtudni.

Mellesleg az, hogy most arzén alapú életre bukkantunk, közelebb vitt egy idegen életforma bizonyításához az univerzumban.

2010. dec. 17. 17:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

El kell keserítselek, ezt az elméletet már eléggé régen kitalálták :)

De meséljek érdekesebbet?

A legtöbb mai csillag egy előző csillag felrobbant maradványaiból jött létre (és ugye azok bolygóiból). A nap megközelítőleg 5 milliárd éves, és mielőtt kialakult volna, az anyag, amiből ma a nap és a bolygók, és minden a bolygókon (te, én, minden) egy előző bolygó és csillag részei volt. És amikor ez az előző csillag elhasználta az utolsó hidrogénkészleteit, elégette a héliumot is, végül felrobbant, megperzselt, rommá égett bolygót (már amelyik nem zuhant bele a csillagba) hagyva maga után. És rengeteg "port". És ebből a porból és bolygómaradványokból lett a Föld. És honnan tudod, hogy ebben, a több mint 5 milliárd éve létezett csillagrendszerben nem fejlődött ki értelmes élet? Lehet, hogy az atomok, amik bennünk vannak, éppen ugyanúgy benne voltak egy, 5 milliárd éve meghalt lény testében, akik végül elpusztultak, ahogy a napjuk megsemmisült.

Na, erre gondoltál már? :)

Egyébként ha belenézel a húrelméletbe, akkor ők egy egészen értelmes, és elfogadható magyarázatot adnak az ősrobbanásra: (dióhéjban összefoglalva:) az egész világmindenség egy, huszon-sok dimenzióban létező hatalmas "membránok" között jött létre. Maga az ősrobbanás kaotikus része és egyáltalán, a rengeteg energia két, ilyen membrán ütközésekor alakult ki, és az egész tágulás nem több, mint a membránok távolodása egymástól.

Elméletnek ez sem rossz, személy szerint egészen tetszetős :)

2010. dec. 17. 18:28
 8/19 A kérdező kommentje:

Nemrég olvastam egy cikket az ősrobbanásról, és nekem rögtön ez jutott eszembe. Nem akartam szabadalmaztatni az elméletemet, szóval nem keserít el, hogy már előttem is gondoltak erre :)

A Húr-elmélet egy nagyon érdekes és kényes elmélet, ami számos módon cáfolható, és bizonyítani nem nagyon lehet. Talán majd pár évtized múlva.

2010. dec. 17. 18:50
 9/19 anonim ***** válasza:

"Ha valaki megkérdezné hogy mi volt az ősrobbanás előtt, nem tudnánk őszintén válaszolni"-->Animal Planet

Egyébként maga az ősrobbanás is csak egy elmélet, azt feltételezik hogy volt.

2010. dec. 17. 19:29
 10/19 A kérdező kommentje:

"Ha valaki megkérdezné hogy mi volt az ősrobbanás előtt, nem tudnánk őszintén válaszolni" <-- Discovery Science mondta, nem az Animal Planet

Ami még nagyon érdekes azok a feketelyukak. Főleg a szupermasszív feketelyukak, amik a galaxisok mozgatórugói. Volt egy műsor ezekről. Tehát amint elérjük az eseményhorizontot érvényesül a spagetti-hatás. Megszűnik a tér és idő. Tehát az örökkévalóságig ott ragadsz az eseményhorizonton. De a tudósok szerint, ha elérjük a szupernehéz feketelyuk belsejét, akkor vagy egy másik galaxisba csöppenünk vagy egy újabb ősrobbanásnak leszünk tanúi.

Csak azt nem értem, ha az eseményhorizonton megszűnik a tér és idő, és a fizika törvényei sem érvényesülnek, akkor hogy jutunk el a lyuk közepéig? Nincs idő, tehát végtelenségig ott maradsz az eseményhorizonton, soha nem éred el a közepét.

2010. dec. 17. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!