Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen gáz szabadul fel a bor...

Milyen gáz szabadul fel a bor párolgásakor?

Figyelt kérdés
Sütéskor bort öntöttem a halacskára,és ezt követően nemsokára a gázdetektor riasztást adott,kíváncsi vagyok hogy milyen gáz szabadult fel?
2010. dec. 11. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt nem lehet megmondani mert itt bonyolult összetett folyamatok játszódnak le nem egyszerű.Ez nem a bor párolgása sütésnél 200 fok is lehet, és minden átalakul.
2010. dec. 11. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

talán túlzott mennyiségű szén-dioxid

A boros pincékben is megreked a szén-dioxid ezért nem lehet csak gyertyával lemenni oda és ha elalszik a gyertya akkor sietni kell ki.

De lehet ez más folyamat nem emlékszek pontosan.

2010. dec. 11. 21:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Az érzékelő,a műszaki leírás szerint metángáztól különbözőeket is érzékel,kivétel csak a szénmonoxid,azt nem,tehát valószínű lehet hogy C02
2010. dec. 11. 21:51
 4/9 Silber ***** válasza:
Itt valami nem stimmel. Az otthonra kapható gázdetektorok lényege nem a CO detektálása? Pont azt hagynák ki, és minden más kémiai anyagot detektálna? Kétlem. Nem épp fordítva?
2010. dec. 11. 22:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem,ez a metángáz és hasonlók jelenlétét érzékeli,lényege hogy szivárgáskor lezárja egy elektromos csappal a óra előtt a gázt.A szénmonoxidra külön van érzékelő.
2010. dec. 12. 09:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenki jegyezze meg , nem CO2, hanem CO !!!!!!!Szénmonoxid az ami halálos és szagtalan!!!! A széndioxid nem halálos kis mértékben, mert szúrós szagu és észrevenni !! Szódavíz, szagolj bele miután kiengedted a szifonból, megérted mindjárt! Nahát .
2010. dec. 12. 12:59
 7/9 Silber ***** válasza:

Előző: Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.

"Mindenki jegyezze meg , nem CO2, hanem CO !!!!!!Szénmonoxid az ami halálos és szagtalan!!!! "

Mindkét anyag színtelen, szagtalan!

"A széndioxid nem halálos kis mértékben, mert szúrós szagu és észrevenni !!"

Ekkora baromságot rég hallottam. Rég volt a hetedikes kémia, ugye? Akkor a sok mustgáz-baleset is csak azért történt, mert szerencsétlenek egy kis szúrós szagú gázt akartak belélegezni?

"Szódavíz, szagolj bele miután kiengedted a szifonból, megérted mindjárt!"

A szódavízben szénsav található. A savaknak pedig jellegzetes keserű íze van. Ez okozza...

Az ilyen válaszokat inkább tartsd meg magadnak.

2010. dec. 12. 13:06
 8/9 Silber ***** válasza:
Kérdező: én el tudom képzelni, hogy metán is felszabadult. Ahol szerves anyagok és hő találkozik, esély van arra is, hogy az keletkezzen (hisz a földgáz is gyakorlatilag egy ilyen folyamat eredménye).
2010. dec. 12. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy az alkoholtól jelzett be, mert az tuti felszabadult!
2010. dec. 12. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!