Tulajdonképpen micsoda a tejnek a föle?
Figyelt kérdés
Amikor felforraljuk a tejet, és utána ilyen hártya képződik. Az mitől van?
Ez ugyanaz, mint a tejföl?
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem. :)
2010. dec. 3. 22:56
1/6 anonim válasza:
Ez nem a tejföl - az a tej tetejére feljövö tejzsir, ami a forraláskor keletkezik, az a kicsapódott tejfehérje.
2/6 A kérdező kommentje:
Áh, köszi! :D
Szóval akkor pl. ez is denaturálódott (vagy denaturált? nem tudom, hogy hogy a helyes) fehérje?
2010. dec. 3. 23:08
3/6 A kérdező kommentje:
És ha hosszú ideig forralnám, akkor kicsapódhatna az összes? Vagy nem?
2010. dec. 3. 23:09
4/6 anonim válasza:
Igen, ez deanturálódott - ugyanúgy, mint a megfött tojásfehérje.
Ha elég sokáig fözöd - és közben nem fut ki, akkor az egész tejböl ilyen lesz, utána meg elszenesedik, azaz leég.
De úgy ki tudod próbálni, hogy egy serpenyöbe csak egész kevés tejet öntesz, akkor hamar elpárolog belöle a viz és az összes fehérj kicsapódik. (Viszont utána nem élvezet elmosogatni az edényt.)
Miért érdekel?
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Ja, csak este csináltam kakaót és elgondolkoztam. :D
2010. dec. 4. 10:29
6/6 anonim válasza:
A tej alapvetően zsírból és fehérjékből áll.Forraláskor a melegre legérzékenyebb fehérjék adják a "bőrt" Hidegen ha megalszik a tej akkor kicsapódnak a savra érzékeny fehérjék ez adja a túrót a tetején meg a tejzsír található
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!