A nőknek tényleg 8 csöves az agyuk, férfiaknak meg 2? Ez most igaz? Mi a különbség a kettő között és tulajdonképpen mi a fene ez?
Tudományosan én sem hallottam róla, csak így elterjedt, állítólag a nőknek azért nyolc csöves az agyuk, mert egyszerre több mindenre tudnak koncentrálni, holott a férfiak csak egy dologra tudnak egyszerre! Kíváncsi lenék arra, hogy most ez tényleg igaz, vagy csak hülyeség!
Am. választ köszönöm! :)
Se a csövesség nem igaz, se általánosítva a több dologra figyelés képessége.
Nálunk pl pont fordítva van.
Az agya mindenkinek ugyanazokból a dolgokból áll: két félteke, ezen kívül barázdák, hasadékok.
A formájuk lehet más, de cső pl. egy darab sincs. :)
Szerintem a képességektől függ.
Nagyon ostoba nők és férfiak is vannak.
Talán inkább csatorna. De ez csak ilyen nagyon pontatlan, inkább népszerűsítő írásookban megjelenő leírás.
A két nem agyszerkezete - nagy általánosságban - eltérő. Nem nagyok az eltérések, de jelentősek és jellemzőek. Majd keresek valami leírést erről, ha érdekel.
A lényeg, hogy a férfiak esetében a problémaorintált gondolkodás, és az egyszerre egy dologra való figyelés képessége jellemző, míg a nők inkább képesek mindenre egy kicsit figyelni, érzelemorientáltan működnek.
Mindkettőnek megvan a maga helye, ahol hatékonyabb, mint másik.
A nők átlagosan több dologra tudnak koncentrálni, de sokkal felületesebben, mint a férfiak.
Átlagosan ugyanannyi agyterületet alkalmaznak mindketten.
Az eddigi válaszokat nagyon köszönöm!
Utolsó előtti:
Természetesen, hogy érdekel, speciel én nem nagyon találtam rá infót! Előre köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!