Tényleg jobban lehet aludni, ha kevesebbet eszek lefekvés előtt?
Biosz tanárom azt mondta,hogy az ember nagyon sok energiát használ a táplálék megemésztésére,és elég lenne napi 5-6 óra alvás,ha nem ennénk sokat.vagy valami ilyesmit mondott...
Hogy van ez akkor?
Szerintem ez csak olyan értelemben igaz, hogy hogyha _nagyon_ sokat eszel, annyira sokat, ami már ébren is zavarná a komfortérzetedet, az zavarni fogja a pihentető alvást is. De önmagában a normális, egészséges "mértékű" emésztés nem, sőt, mikor a patkóbeledbe ér a kaja, az olyan hormonális változásokat indít el, amitől álmos leszel - biztos feltűnt már nap közben is...
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy pont ezért sokkal jobban érzem magam, ha nap közben eszek kevesebbet, és este kicsit többet (de természetesen akkor sem rosszullevésig). A "reggelizz úgy mint a király" kezdetű fantasztikus népbölcsesség nekem mindig teljesen tönkrevágja az egész délelőttömet, olyan vagyok egy kiadós reggeli után, mint egy holdkóros.
11-25 17:03
Az alkoholtól lehet, hogy jobban el tudsz aludni, de az alvás minősége rossz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!