Az alkoholfogyasztás tekinthető úgy, hogy az ember mérget visz be a szervezetébe?
Már egy 2. video-t látok ezzel kapcsolatban.
Ez tényleg így van? Szó szerint méregnek tekinthető ha valaki alkoholt iszik, vagy ez csak "költői túlzás"?
> (A google fordító szövegének kritika nélküli bemásolásával meg lassan felhagyhatnál, mert nagyon fájdalmas az olyan szövegeket olvasni, mint hogy "megemelkedett fennsíkon marad" az acetaldehid szint.)
Tulajdonképpen erre (is) lenne jó a jelentés gomb, ha valaki értelmetlen dolgokat ír, akkor a moderátorok törlik. Persze a google fordító úgy alakult, hogy meg van tűrve szociálisan :/
Re: alkohol = méreg
Mostanában nagyon ez a mondás, hogy alkohol = méreg, kis mennyiségben is. Mindenki ezt mondja. Lásd például a pontozókat ez alatt a kérdés alatt. Ha szó szerint veszed, természetesen semmi értelme, az alkohol nem jobban méreg mint bármi más anyag. Nem szó szerint véve. IMO kis mennyiségben lehet hasznos, akár biológiailag nézed (stresszoldó hatású), akár csak jobb lehet tőle az életed szociálisan, több barát, több pénz, több boldogság.
Hogy megéri-e sulykolni azt hogy alkohol = méreg, azt mondjuk nem az én dolgom eldönteni. Lehet hogy okos emberek kiszámolták, esetleg a tömegek bölcsessége ez. Én nem értek vele egyet személy szerint.
A méregnek nincsenek jó hatásai, az alkoholnak van.
Ezért nem tekinthető méregnek. Mint ahogy például a nikotin sem.
18. "megemelkedett fennsíkon maradhat"
Valóban irritáló ilyeneket látni, én ki szoktam javítani, bemásolás előtt. Hosszabb szövegnél előfordult, hogy véletlenül hagytam benne kisebb hibát, ami engem bosszant, annyira hülyén mutat. Remélem, alábbiban nincs valami durvább probléma.
Kérdés:
Igaz, hogy az alkohol bármilyen kis mennyiségben méreg az ember számára? Pedig még a természetben is előfordul, hogy az állatok is erjedt gyümölcsöt fogyasztanak.
--------------------
3. Természetes erjedés és állatok viselkedése
A természetben előforduló erjedt gyümölcsök valóban tartalmazhatnak alkoholt, és sok állatfaj képes ezeket fogyasztani anélkül, hogy láthatóan károsodna. Például néhány majomfaj vagy madárfaj képes meginni az erjedt gyümölcsöt, de ezek az állatok általában más metabolikus utakat használnak, mint az emberek. Az ő szervezetük alkalmazkodott ahhoz, hogy kezelje az alkoholtartalmú anyagokat.
4. Az emberi szervezet reakciója
Az emberi test nem rendelkezik olyan enzimekkel vagy metabolikus mechanizmusokkal, amelyek lehetővé tennék a nagy mennyiségű alkohol biztonságos feldolgozását hosszú távon. Míg kis mennyiségű alkohol (például egy pohár bor) általában nem okoz komoly problémákat egészséges felnőttek számára, a rendszeres vagy túlzott fogyasztás már mérgező hatásokkal járhat.
5. Összegzés
Összességében elmondható, hogy bár az alkohol természetes forrásokból származik és kis mennyiségben nem feltétlenül mérgező minden ember számára, mégis tekinthető mérgező anyagnak a potenciális negatív hatásai miatt. A mértékletesség kulcsfontosságú; míg egyesek számára kis mennyiségű alkohol elfogadható lehetőség lehet a társadalmi interakciók során, másoknál már ez is kockázatos lehet.
--------------------------
Röviden:
Az alkohol bármilyen kis mennyiségben potenciálisan mérgező lehet az ember számára; azonban a mértékletesség és a személyes tolerancia kulcsszerepet játszik ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!