Mennyibe kerül egy olyan mikroszkóp, amin a vírosokat is lehet látni?
A legolcsóbb mennyi lehet?
Abszolút nem értek a témához, de érdekel.
Azt látjuk, hogy abszolút nem értesz a témához.
A legnagyobb vírusokat egyébként fénymikroszkóppal, nagy szerencsével és különleges festési eljárásokkal még éppen meg lehet látni.
Azonban a vírusok elsöprő többségét csak elektronmikroszkóppal lehet megfigyelni. Lehet kapni ilyen eszközt, de egy autó árát kell rászánni még használtan is. Ráadásul a minták előkészítése is speciális berendezéseket, eljárásokat és anyagokat kíván, az sem olcsó.
Ezzel már lehet, bár ha nagyon keresel, biztos találsz ennél kicsit olcsóbbat is. De ez inkább csak a vírusok felületét, felszínét tudja megmutatni. Ha a vírusok belső struktúrájára is kíváncsi vagy, akkor az jócskán zsebbenyúlósabb lehet ennél.
Köszönöm a válaszokat!
Jó drága!
Beírtam a keresőbe, hogy eletornmikroszkóp és rátaláltam erre:
Azt írja, hogy ez különösen alkalmas sejtkultúrák megfigyelésére.
Ja. Közel 5 millió forintért. 🥶😮💨
15 597 EUR-nál is többet kell fizetnem, ha a belső struktúrákat is látni akarom, wow.
Én nem tudtam, hogy itt milliókról van szó.
Na, de ilyen 80-100 000 Ft-os mikroszkóppal meg semmire sem megyek... a jó bulihoz milliókat kellene fizetnem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!