Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért esik jól ennyire a...

Miért esik jól ennyire a főtt/meleg étel az embereknek?

Figyelt kérdés

Most sok meleget eszek így karácsonykor és eszembe ötlött, hogy meg is akartam ezt kérdezni. Anno egyetemen, amikor utazni kellett egyik előadásról a másikra; Ludovika, Elte és egész nap szendvicseken éltem észre sem vettem mennyit fogytam és milyen káros volt ez a szervezetemnek. Anyukámék mondták, hogy szendvicseken nem lehet élni. Egyek főtt ételt. Pedig ebben nincs ráció.

Megtapasztaltam, hogy ha aznap nem eszek főtt ételt, akkor az a nap szinte meg sincsen. Hiányérzetem van. Nem érzem, hogy ettem valamit. Nem érzem azt a jóleső érzést mint evvel. Vajon ez evolócionálisan az ősemberi törzs együtt sütögette a mamutot-ra vezethető vissza? Nem tudom, hogy ennek lennének racionális okai. Vagy tévedek?

tegnap 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Ennek szimplán annyi az oka hogy a főtt étel minőségibb mintha folyamat szendvicset eszel.
tegnap 17:45
 2/7 Telelő Teve ***** válasza:
100%
Emésztőszervi dolog - a főtt ételt könnyebb megemészteni. Elvileg képesek vagyunk csupán nyers élelmiszereken élni, de mondjuk ha belegondolsz, hogy milyen nyers élelmiszerekből tudsz fehérjét bevinni akkor azért rájössz, hogy érdemesebb főzni, mint nyers tojásfehérjét szürcsölni meg zöldbabot rágcsálni.
tegnap 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok oda érte, szeretem a nyers ételeket.
tegnap 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyreszt mert fott, masreszt mert meleg. Rengeteg energiat megsporol a szervezet.
tegnap 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Az emésztés könnyebb.

Az ízek is jobban érvényesülnek.

tegnap 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem egészségesebb a feldolgozott főtétel mint például a nyers saláta ez egyszerűen csak kényelmi kérdés. Nyilván az életbenmaradáshoz az egyik legfontosabb dolog az az hogy egyél ezért az evési összeülünk az egyik legerősebb. Egyszerűen csak jobban szereti az ember az ízletes meleg főtt ételt mint a sima nyers salátát pedig az utóbbi sokkal egészségesebb
ma 03:55
 7/7 anonim ***** válasza:
*Ösztönünk
ma 03:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!