Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi idő amíg az ember egy...

Bence0316 kérdése:

Mennyi idő amíg az ember egy álomból teljesen kilép?

Figyelt kérdés

Már tapasztaltam, hogy amikor álmomban valamilyen fizikai hatás ért, mikor felébredtem azt éreztem pár másodpercig. Például álmomban előttem volt egy pók ami megcsípett és mikor felébredtem egy kis ideig éreztem a fájdalmat és a csípés helyét is. Vagy másik álmomban búvárkodtam, megnőtt a nyomás ami elkezdett engem összenyomni, éreztem ahogy a fejemszorítja, majd ébredés után pár másodpercig ez az érzés megmaradt.

Fordítva is előfordult valami hasonló, mégpedig az, hogy valaki valamilyen zenét indított el míg aludtam, és az beleszövődött az álmomba.

Olyan is elő szokott fordulni, hogy felébredek és tudom, hogy azért ébredtem fel mert valami "baj" lesz, és egy instabilan elhelyezett tárgy egyszer csak nagyot puffan a földön. Lehet hogy a valóságot ébredés pillanatában utólag érzékeljük? Segítséget egyrészt megbízható weboldalakhoz való vezetés formájaban szeretnék, másrészt abban az esetben ha valaki ért ehhez a témához, hogy ő válaszoljon és írja le honnan tudja.

#alvás #álom #álomvilág #Alvástudomány
ma 06:38
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Néhány másodperc, ha hirtelen riadsz fel. Amúgy néhány perc is lehet az átmenet, ha jól érzed megad, és még nem akarsz felkelni.

A külvilági ingerek belekeveredhetnek az álomba, pl. a vekker hangja vagy a nyitott ablakon bejövő kinti zajok, hidegérzet a lecsúszott takaró miatt, vizelési inger, stb.

ma 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!