Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Otthoni, külvárosi használatra...

Otthoni, külvárosi használatra az AZ-2 vagy egy EQ-1 állvány a jobb?

Figyelt kérdés

Két modell között gondolkodom, egyszerű, teljesen eseti, hobbi használatra:

- Sky-Watcher 60/900 refaktor (ehhez van EQ-1)

- Sky-Watcher 60/700 reaktor (ehhez van AZ-2)

Értem, hogy vannak sokkal jobbak, de engem jelenleg ez az ár és tudás érdekel. Ezt kérlek mindenki vegye figyelembe. Ha így is tudtok alternatívát, azt meghallgatom.

tegnapelőtt 19:23
 1/1 nb2019 ***** válasza:
100%

Volt "szerencsém" mindkét mechanikához. Elég remegősek, 90 centis fókuszhoz az EQ1-et nagyon nem ajánlanám, az AZ2 is csak egy lehelletnyivel tűnik jobbnak.

Nem tudom mi érdekel inkább, bolygók, vagy mélyég objektumok, illetve néztél-e már távcsőbe, tudod-e mire számíts. A 40-50000 Ft-os keretből én egy AZ2-s mechanikán egy 70/700-as, vagy lehet még inkább 70/500-ast választanék. (Előbbi a bolygókhoz, utóbbi a nagyobb kiterjedésű mélyegekhez praktikusabb picit.)

tegnapelőtt 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!