Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A föld korához képest csak...

A föld korához képest csak egy nagyon kis idő, amíg az ember uralja?

Figyelt kérdés

Nézegettem ezt az állatkát, mennyi idő lehetett, amíg ilyenre kifejlődött.

Aztán eltűnt 39 ezer évvel ezelőtt.

4.567.000.000 éves a föld, lehet, pár ezer év múlva nyoma sem lesz majd az embernek.

[link]

dec. 2. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Az ember NEM uralja a Földet, csak kihasználja. De a Föld "életében" az emberiség egy jelentéktelen kis epizód.
dec. 2. 09:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A zsiraf egy kiskutya meretu emlosbol lett akkor amekkora most

50 millio év alatt

A dinok is tobb 10 millio év alatt feljodtek ki, aztan úgy eltuntek mintha sose leteztek volna najo a madarak meg a capak meg a krokodilok ittmaradtak de a nagyobb reszuk eltunt

dec. 2. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
19%
Az ember kizsigereli a Földet. A kihalás lehetséges akár néhány évtizeden belül, ez attól függ, hogy az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás mennyire durvul el. A katasztrófa erősen valószínű, tehát a 8-10 milliárdos emberiség jelentősen le fog csökkenni. Főleg az atlantiak által előidézett demográfiai pokolban élő ökológiai hulladékok. Eljuttattak egy viszonylag fejlett betegségügyet, így a természetes 2-3 gyerekből életben marad 7-8 nyomorogni. A társadalmi összeomlás viszont már elkerülhetetlen, ebből nem marad ki senki. Felszínre hoztunk annyi szemetet, hogy a kőkorba nem fogunk visszaesni, de egy jóval egyszerűbb létmódra kell számítani.
dec. 2. 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
*2-3gyerek helyett
dec. 2. 10:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Az ember csak az utóbbi néhány tízezer évben vált a legveszélyesebb élőlénnyé a Földön, ami a nyelv kialakulásának és így az állatoknál lévő szerveződéseknél jóval erősebb közösségeket lettek képesek létrehozni. Előtte az ember ki volt téve a természetnek és csak egy faj volt a sok közül, hiszen az ember nem a leggyorsabb, nem a legnagyobb, nem a legerősebb faj a bolygón, azonban közösen összefogva a legerősebb mamutot is képesek voltak levadászni.
dec. 2. 13:13
 6/8 2*Sü ***** válasza:
89%

Ha a Föld keletkezését arányosítjuk egyetlen egy évvel, akkor:

- A Föld nyilván január 1-én keletkezett.

- Az élet valamikor február végén, március elején keletkezhetett.

- Valamikor július közepén jelentek meg az eukarióták (sejtmaggal rendelkező sejtek).

- November eleje-közepe táján jelentek meg az első többsejtű élőlények (pl. szivacsok, a medúzák ősei, puhatestűek).

- November második harmadában jelent meg a szárazföldi élet. November végén pl. az ízeltlábúak.

- December 12-én jelentek meg az első dinoszauruszok és kb. december 25-re haltak ki.

- Közben december 15-én megjelentek az emlősök.

- A majmok ősei december 27-én jelentek meg, az első valódi majmok december 28-án este nyolc körül.

- Az emberszabású majmok valamikor december 29-én délután/este, az emberszabásúak (gorillák, csimpánzonk) december 31 előtti éjszaka/hajnalban.

- Az első ősemberek december 31-én dél körül, a Homo habilis szilveszer eset 19:15 körül, a Homo erectus 20:20 körül, a Homo sapiens 23:25-kor.

- A legősibb civilizációk valamikor 23:59 után jelentek meg, az egyiptomi civilizáció pl. 35 másodperccel éjfél előtt. Jézus 14 másodperccel született éjfél előtt. Amerika felfedezése 3,65 másodperccel volt éjfél előtt.

~ ~ ~

Szóval igen, az ember alig félórás időszak, ha a föld korát egy évhez arányosítjuk, a civilizáció meg alig fél perces szakasz. Lehetséges, hogy pár ezer év múlva nyoma sem lesz az emberiségnek, és ötszázmillió év múlva egy esetleges akkori intelligens létforma a létezésünkről is alig fog tudni valamit.

Másik oldalról az ember bár amiatt, mivel eléggé specializálódott, sokkal kevésbé képes alkalmazkodni a környezeti hatásokhoz, de mivel intelligens, így képes a környezeti hatásokra hatni, illetve azoktól függetlenedni. Ha mondjuk egy globális klímaváltozás vagy valami óriási – ember vagy a természet okozta – kataklizma miatt ki is hal az emberiség jelentős része, nehéz elképzelni, hogy ne legyen pár ezer túlélő, akik az intelligenciájuk, tudásmorzsáik révén akár újra tudják teremteni az emberi civilizációt, ha nem is azonnal, de idővel, addig meg képesek lehetnek túlélni.

dec. 2. 13:24
 7/8 A kérdező kommentje:

#6, köszönöm a részletes válaszod.

Kissé magával ragadott ez az állatka, hogy a bánatba tudtak ilyenek kifejlődni ezen a bolygón?

dec. 2. 19:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy mint a tobbi

Véletlenül

dec. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!