Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondják, hogy egy...

Miért mondják, hogy egy agresszív csimpánz képes lenne széttépni egy felnőtt embert?

Figyelt kérdés
Hiszen míg egy hím csimpánz tömege 35-70 között változik, a magassága pedig 90-120 cm között, addig egy jól megtermett férfi két méter és 120 kg is lehet. Értem, hogy nagyon magas a csimpánzok izomaránya, de férfiaknál is lehet nagyon óriási izomtömeg.

dec. 2. 08:27
1 2
 11/18 Kólauborkával ***** válasza:
88%

Igen, de jelenleg egy kismacskát hoztam a képbe, hátha így a laposhomlokú embertársunk is megérti, hogy ha egy kismacska is képes megölni egy enbert, akkor az emberek 99%-nak esélye sincs egy csimpánzzal szemben. Az az 1% meg szerencsés vagy direkt csimpánzok ellen készült…

Még azt is megmerem kockáztatni, hogy kitörni sem tudnád egy nem állatkerti majom kezét, az egész nap a fákon lóg, mászik, olyan ereje van, amit egy fotelharcos elképzelni sem tud.

dec. 2. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
61%
11 # én tényleg nem vitatkozni akarok, de akár egy darázs is képes megölni egy embert, de itt most arról van szó, hogyha egy ember szemtől szemben állna a csimpánzzal felkészülve a támadására. Azért ha nem egy fotelharcost nézünk hanem egy komoly fizikaiképességgel és jó állóképességel rendelkező férfit akkor szerintem lehet esély a csimpánz ellen… lehet szétfogja harapdálni az embert, de létezik tetanusz
dec. 2. 16:03
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

#12 Esély van, csak a nullához közeli, ennek 3 oka van:

1) A csimpánz baromi erős, bár ezzel még egy ember vetekedhetne.

2) A reflexei, gyorsasága...

3) A küzdelem során az agresszió, gátlástalanság mértéke. Ez a 3. nagyon fontos, befolyásolja a harcot. Ha már láttunk is embert küzdeni, egyszerűen annyira eltávolodtunk a természettől, hogy még a legagresszívabb emberben is rengeteg gátlás (nem tudatosan) van egy állathoz képest.

dec. 2. 16:10
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
13 # én azért megnéznék egy ilyen küzdelmet, na meghát egy élet halál harcban az embert is elönti az adrenalin olyankor meg aztán jön az extra erő :) de amúgy tényleg baromi gyorsak a csimpánzok
dec. 2. 16:22
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
14-es: mire TÉGED elönt az adrenalin, addigra a csimpánt végzett veled
dec. 2. 17:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem a itt leírt vérmajmos sztorikról ez a jelenet ugrik be:

[link]

😆😂🤣

dec. 2. 17:34
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
15 # szerintem meg ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni… mert mi van ha csak egy átlagos 30-40 kilós csimpànz támad meg? Akkor azért egy 100 kilós edzett férfinak van esélye, ugyanakkor egy 70-80 kilós csimpánzt már nem valószínű, hogy bàrki letudna győzni
dec. 2. 19:11
 18/18 UlfOrmson ***** válasza:
85%
Az állatok kategóriát nem volt elég teleszemetelni? Már itt is meg kell villogtatnod a "hatalmas tudásod"?
dec. 3. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!