Az ókorban hidegebb volt Európa éghajlata?
Figyelt kérdés
nov. 25. 02:43
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom melegebb volt mert a rómaiak még szőlőt is termeltek Britanniában.
2/4 UlfOrmson válasza:
Az ókor melyik szakaszára gondolsz? Elég hosszú időszakról beszélünk, nem volt egységes. De például a római kor egy viszonylag melegebb–szárazabb periódus volt. A Dunántúlon pl. fügét termesztettek, a Duna-Tisza-közén a szarmaták olyan helyeken is megtelepedtek, amik a későbbiekben a magas vízállás miatt lakhatatlan, vízjárta helyek voltak. Viszont voltak keményebb telek is, az előbb említett szarmaták volt, hogy a befagyott Dunán keltek át egy–egy pannoniai portyára
3/4 anonim válasza:
Nem tudom pontosan, de szerintem minimum 5-6000 évről van szó, ami beláthatatlan időtáv a mostani korhoz képest. A rómaiak bukása óta nem telt el 2000 év és már ebben is volt kis jégkorszak, Balaton kiszáradás, esős, száraz, meleg és hideg időszak.
4/4 anonim válasza:
A Szahara elsivatagosodása előtt biztosan hüvösebb, csapadékosabb volt a Mediterrán régió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!