Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen európai éghajlaton...

Milyen európai éghajlaton élnétek a legszívesebben?

Figyelt kérdés
Lehet válaszba is írni vagy csak szavazás

2024. jún. 16. 13:47
A kérdező szavazást indított:
Magyar éghajlat ( Forró nyár, hűvös tél, sok napsütés és felhő
Angol éghajlat ( Hűvös, esős, felhős, enyhe)
Olasz éghajlat ( Enyhe tél, forró nyár, sok napsütés)
Spanyol éghajlat ( Nagyon enyhe tél, forró nyár, sok napsütés)
Görög éghajlat ( Durván meleg nyár, nagyon enyhe tél)
Skandináv éghajlat( Nagyon hideg 9 hónap, 3 hűvös-néha meleg)
Izlandi éghajlat ( Hideg tél, hideg nyár)
Orosz éghajlat ( Nagyon hideg tél, nagyon meleg nyár)
16 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugat francia óceáni éghajlat: enyhe tél, enyhe nyár, kissé szeles, de a borongós és napos idő gyorsan váltakozik, mindkettőből egyformán van.
2024. jún. 16. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Magyarországon nincsen forró nyár.

Az az olaszoknál van, vagy a spanyoloknál.

2024. jún. 16. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem mielőtt ilyeneket írsz ki, előtte tájékozódj arról, hogy hol milyen az éghajlat valójában, mert a leírások alapján nyilván fingod sincs.

Például azt írod, hogy Izland hideg tél, hideg nyár. A hideg nyár még csak-csak igaz is, de a napi átlaghőmérséklet a leghidegebb hónapban konkrétan magasabb, mint nálunk. Ugyanez igaz a rekord hidegre is, egyetlen hónapban mértek valaha is -20 alatti hőmérsékletet, míg Magyarországon három hónapban is előfordult ez. Ehhez képest azt írod, hogy az izlandi tél hideg, a magyar meg csak "hűvös"?

Arról meg már szót sem nagyon ejtek, hogy egyetlen skatulyába akarod belepréselni nagy kiterjedésű területek időjárását. Például Olaszország enyhe tél, forró nyár? Persze, lent délen igen, de az északi régió meg hegység, ami kb. megegyezik a mi időjárásunkkal.

De a pontot az i-re Oroszország teszi fel. Nagyon hideg tél, nagyon meleg nyár. Barát, Oroszország területe 17 millió négyzetkilométer. Nagyon hideg tél? Sztavropol legalacsonyabb napi átlaga -2.3°C. Nagyon meleg nyár? Tajmir-félszigeten nyáron is fagypont körül van az idő.

Ez így egy nagyon értelmetlen kérdés.

2024. jún. 16. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 Izlandnál természetesen a déli partvidékről van szó, hiszen beljebb nem csak nem élnek emberek, hanem tilos is élni, minimális kivétellel.
2024. jún. 16. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, az orosz meleg nyár az nálam is beütött.

Az oroszok csak akkor lesznek dühösek, amikor megfagy az alkohol.

2024. jún. 16. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

A miénkénél egy kis fokkal hidegebb jó lenne. Mondjuk egy erdélyi, osztrák vagy felvidékihez hasonló, de nem a nagyon magas hegyvidéken, hanem csak olyan felső-ausztriai.

Nyáron nem szeretem a 30+ °C-ot, és szeretem, ha télen nem eső esik, hanem hó.

2024. jún. 16. 15:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés valahogy úgy nézhetne ki korrekt formában, hogy

- A: hideg mérsékelt

- B: valódi mérsékelt

- C: meleg mérsékelt

és

- 1: óceáni

- 2: átmeneti

- 3: kontinentális

Ebből 9 kombó, ezek nagy vonalakban lefedik az Európában előforduló különböző éghajlatokat. (amelyek markánsan eltérnek, szóval nem csak annyi, hogy pl. a Dunántúlon valamivel többször van esős idő, mint az Alföldön)

És mindre találni tipikus példát - persze inkább városokat, mert sok ország túl kiterjedt ahhoz, hogy egyetlen éghajlati övbe be lehessen sorolni:

A1: Akureyri (Izland), A2: Rovaniemi (Finnország), A3: Sziktivkar (Oroszo.)

B1: Dublin (Írország), B2: Krakkó (Lengyelo.), B3: Volgográd (Oroszo.)

C1: Lisszabon (Portugália), C2: Róma (Olaszország), C3: Spárta (Görögo.)

2024. jún. 16. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a magyar éghajlatot, azt is jelöltem, de megjegyzem, kb egy évtizedet éltem Németországban, Főleg Bajor területen, de Schwarzwaldban is Baden-Württembergben és mind a nyarat, mind a telet enyhének találtam, kellemes az éghajlata, néha hiányzott is a meleg.

Mondjuk hideg az van a hegyekben, de én nemigen jártam arra és a hegyvidék az mindenhol hideg egy bizonyos magasság után.

München kimondottan klassz, de már nyugdíjas vagyok, ezért hazajöttem, itthon akarok majd meghalni, ha most már majd eljön az időm. Meg szeretek is itthon lenni. Mondjuk a tél lehetne hidegebb, gyerekkoromban egy két hónapig fehér volt az ország, én szerettem. A nyár az hasonló, mint régen volt.

2024. jún. 16. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!