Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Klasszikus Giroszkóp működés...

Arpi1969 kérdése:

A Klasszikus Giroszkóp működését érti Ön ?

Figyelt kérdés

#klasszikus giroszkóp
tegnapelőtt 11:53
A kérdező szavazást indított:
persze hogy értem, sima liba, egyszerű mint a pofon
eltudom mondani de valójában nem értem a dolgot
mit kell azon érteni? perdületmegmaradás meg Corioli erő
8 szavazat
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
én 55 éve gondolkodok rajta és ma reggel sikerült megértenem. boldog vagyok. tényleg.
tegnapelőtt 11:55
 2/13 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Tehát a szavazások között nincs olyan, aminek értelme is lenne.

Akkor mit itt a kérdés?

Egyébként sok órányi tananyag található írott formában vagy videó a youtube-on ami csak ezzel a témakörrel foglalkozik.

tegnapelőtt 11:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A nap tanulsága: mindig tanul újat az ember.
tegnapelőtt 11:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Akit érdekel a téma, az fogja magát és megtanulja - ha tényleg meg akarja tanulni!

Én 9 évvel vagyok nálad fiatalabb, de már 27 éve megtanultam, mert az egyetemi oktatási program első szemeszterében ez a tananyag része volt.

tegnapelőtt 12:59
 5/13 A kérdező kommentje:
amikor a súlytalanságot sikerült megértenem az is nagyszerű érzés volt. persze arról is sokan hiszik hogy értik. ez a giroszkóp működés kicsit bonyolultabb a súlytalanságnál, ezért még érdekesebb. a mai nap bevonul a történelmembe
tegnapelőtt 15:43
 6/13 A kérdező kommentje:
a lézer előállítása is ilyen volt hogy évtizedekig olvastam mindent róla amit találtam, és kívülről elmondtam akár visszafelé, hogy populáció inverzió, meg gerjesztett állapot, csak épp a lényeg hiányzott, a megértése a dolognak. óriási élmény volt amikor végre egy olyan magyarázatot találtam amitől leesett a tantusz
tegnapelőtt 15:47
 7/13 A kérdező kommentje:
a varrógép működése is érdekes, arról is valszeg mindenki azt hiszi hogy érti
tegnapelőtt 15:47
 8/13 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Akkor gratulálok az örömödhöz! Örülök, hogy örülsz!
tegnapelőtt 15:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor kedves kérdező - most sorra kerítheted a régi mozdonyok töltéséhez használt gőzlövettyűt!

Ez egy olyan fúvókarendszer ami a kazán saját gőznyomásával képes benyomni a pótvizet úgy, hogy - a gőzszabályzó kúpot és a működésben nem funkcionális visszacsapószelepet leszámítva - nem tartalmaz mozgó alkatrészt. Szerinted ez nem olyan, mintha valaki a hajánál fogva felemelné saját magát?

😆

tegnapelőtt 17:28
 10/13 krwkco ***** válasza:
100%

"és ma reggel sikerült megértenem."

Az 1 ponton alátámasztott forgó biciklikereket? Az Newton-törvényekre visszavezetve?

tegnapelőtt 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!