Lehet a napról élő videót nézni? (nem a földről...)
Figyelt kérdés
Sziasztok, lehet a napról élő felvételeket nézegetni, élő videót vagy ilyesmi? NASA , ESA nem ad képet? köszi,tegnapelőtt 16:57
1/6 anonim válasza:
Nem. Az SDO 15 percenként fotózza, ezek a képek valahol azt hiszem elérhetőek, valószínűleg videózza is, de élő adás nincs.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, valami ilyet találtam, igen használtam a netet. :) De ott azt irta valahány percenként frissül a kép. Akkor élőbe nem lehet nézegetni ezekszerint.
tegnapelőtt 17:38
3/6 EagleHUN válasza:
Mivel pár perc alatt nem sok minden történik abban a mérettartományban amit egy ilyen képen nézhetsz így a folyamatos videónak sem sok értelme lenne.
Ha lenne egy távcső vagy űrszonda ami nem az egész napot veszi hanem csak egy nagyon apró részletét akkor lenne ennek értelme. Akkor lehetne látni a buborékolást stb.
A nap felszínén megfigyelhető fotoszférikus granulációk is még földrész méretűek! Még óriási zoom alatt sem történnek jelentős változások ilyen méretben.
Azok a videók amik a neten vannak azok ilyen képekből összefűzött sok órát vagy sok napnyi időtartamot felölelő erősen "gyorsított" felvételek.
Ezért semmi értelme egy folyamatos közvetítésnek.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez az SDO ez hol van? Amit 1es ir, kerestem de nem találom .
tegnapelőtt 19:21
5/6 anonim válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
tegnap 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!