Milyen következménye lenne, ha az összes esőerdő eltűnne a földről az erdőirtás következményeként?
Akkor az esőerdők megvédése miatti kampány csak az ott élő fajok védelme miatt van?
Akkor az esőerők halálra vannak ítélve. Nem fogják leállítani a mezőgazdasági munkálatokat azért, hogy a csimpánznak meg a kolobrinek legyen hol laknia.
#5 Ránk nem igazán van káros hatással. Leggyakrabban az oxigént keverik bele a témába, de az sem igaz. Sokan egészen odáig mennek, hogy az esőerdők termelik a Föld oxigénkészletének java részét és nélkülük megfulladunk, ez hazugság. Ennél enyhébb, mikor valaki legalább valós értékeket használ, azaz kb. 20%, de ez is félrevezető, mert hiába termeli az esőerdő az oxigén 20%-át, azt egy az egyben fel is használja az esőerdő ökoszisztémája, tehát az a 20% az emberek számára nem létezik.
Szóval nem, nem befolyásolja az embereket az esőerdők kiirtása.
"Sokan egészen odáig mennek, hogy az esőerdők termelik a Föld oxigénkészletének java részét"
Igen, erről hallottam!
De ezek szerint ez nem igaz.
Én nem tudom... az oktatási rendszerünk csődje.
Bár egy kis igazság van benne, mert ma már az erdők nem termelnek közvetlenül oxigént, mert csökkennek.
Viszont tisztítják a levegőt.
EZEN KÍVÜL: tárolják a szenet. Ha mind megszüntetnénk, az egekbe menne a CO2 szintje, és azonnal megfőnénk.
Ha pedig növelnénk az erdők mennyiségét, akkor csökkenne a globális felmelegedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!