Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A felhők milyen nehezek?

A felhők milyen nehezek?

Figyelt kérdés
Sziasztok , milyen nehezek a felhők? Valahol régen azt olvastam, hogy több 100 tonnásak is lehetnek, ez igaz?
okt. 26. 12:14
 1/7 anonim válasza:
87%
2-300 tonnáról tudok, de nem ellenőriztem le. Nem mértem meg mostanában. 😅 Bár a rám nehezedő légnyomást sem érzem több száz kg-nak. Erős vagyok. 💪
okt. 26. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Pl. az őszi nagy ciklonok idején, amikor fél Európát vastag felhőréteg borítja, egy ilyen felhőrendszerben több ezer, vagy akár több százezer tonnányi víz is jelen lehet. Elég csak arra gondolni, mikor pl. egy 400x50 km kiterjedésű ciklonból leesik átlagosan 1 cm eső az alatta lévő területre, azt azt jelenti, hogy 0,2 km3 eső esett le, az összesen 200 ezer tonna lehullott vizet jelent. Egy ilyen felhőrendszer hány felhőből áll? Nehéz megmondani, mert nincs éles hatávonal felhő és felhő között, ráadásul a határvonalak folyamatosan módosulnak, elmosódnak, egymásba folynak.
okt. 26. 12:34
 3/7 A kérdező kommentje:
1-2 köszönöm, ezek szerint igaz, roppant nagy súlyról beszélünk.
okt. 26. 12:40
 4/7 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%
A felhő az lényegében víz/ vízpára, csak nagyon apró cseppekben van eloszolva s emiatt is tud fent maradni. A víznek meg literje 1 kg, szóval ja, egy-egy nagyobb felhő simán lehet többszáz tonna. Csak ugye 1 tonnás felhő nem mondjuk 1x1x1m-es kockányi területet fog elfoglalni hanem nagyobbat, de az anyag ott van.
okt. 26. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
3 Súlyról itt elég nehéz beszélni, inkább tömegről. Egyébként a felhő tipikusan egy olyan objektum, aminek az alakja nincs kapcsolatban a méretével, nagyon széles skálán mozog a méretük, így a tömegük is.
okt. 26. 13:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Tevenyereggyarto és 5 ös köszönöm szépen, és a javitást is,.
okt. 26. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
A molekulák között nincsen szilárd kapcsolat, így nem igazán lehet súlyról beszélni. Pára.
okt. 26. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!