Mire jó az emberbűz evolúciósan?
"A középkorban még nem volt divat a tisztálkodás, mindenki eléggé büdös volt mai szemmel nézve, de akkor ez volt a megszokott."
És mi volt az evolúcióval?:)
"És mi volt az evolúcióval?:)"
A szagunk evolucios dolog, a palastolasa inkabb tarsadalmi kerdes.
Kérdező, kapaszkodj meg, én 12 éves koromig (70-es évek) heti 1x fürödtem. Ahogy a testvéreim, szüleim, barátaim a faluban. Fürdőszobánk sem volt. Nyilván volt szagunk, de mivel körülöttünk mindenkinek, így ez normálisnak számított. A pacsulitól bűzlőket egyenesen kinézték a kocsmából.
Ezek a ma ismert golyós dezodorok és stiftek a 80-as évek végétől kezdtek terjedni, amikor én már lediplomáztam. Na meg a napi zuhanyozás.
"Az én felfogásomban a büdös ember az büdös ember, akármennyit írnak."
Az lehet, de ha te 40-50 évvez ezelőtt szappanillatúan bementél volna délután a kocsmába a munkás emberek közé ők teliszájjal kiröhögtek volna, micsoda piperkőc pottyant ide.
"A középkorban még nem volt divat a tisztálkodás, mindenki eléggé büdös volt mai szemmel nézve, de akkor ez volt a megszokott."
Viszont erős versenyelőnyt jelent, ha valaki tisztálkodik, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!