Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mire jó az emberbűz evolúciósan?

Mire jó az emberbűz evolúciósan?

Figyelt kérdés
Nem segít, hanem árt. A fajnak és az élővilágnak persze jó.
okt. 16. 14:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%
Kb. a civilizálódás előtti embereknek. A civilizálódás óta-során mindenki igyekszik úgy-ahogy palástolni a különböző szagait. Minél civilizáltabb volt egy nép, vagy népnek tagja, többnyire annál inkább próbált semleges, vagy kellemes illatú lenni. Az együttélésben elég zavaró tud lenni a többiek markáns és állandó testszaga, lábszaga, szájszaga, stb. Egyik funkciója az volt, hogy távol tartsa az idegen család, törzs tagjait. Pont emiatt próbálja a civilizált ember palástolni a saját szagait, hogy idegenekben ne keltsen rossz benyomást, visszatetszést.
okt. 16. 16:08
 12/34 anonim ***** válasza:
71%
A középkorban még nem volt divat a tisztálkodás, mindenki eléggé büdös volt mai szemmel nézve, de akkor ez volt a megszokott.
okt. 16. 16:20
 13/34 A kérdező kommentje:

"A középkorban még nem volt divat a tisztálkodás, mindenki eléggé büdös volt mai szemmel nézve, de akkor ez volt a megszokott."

És mi volt az evolúcióval?:)

okt. 16. 16:24
 14/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem értem, hogy jön ide az evolúció - akkor ez volt a normális, a szag volt a legkevésbé befolyásoló tényezö a párválasztásban.
okt. 16. 16:28
 15/34 A kérdező kommentje:
Az én felfogásomban a büdös ember az büdös ember, akármennyit írnak.
okt. 16. 16:29
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"És mi volt az evolúcióval?:)"

A szagunk evolucios dolog, a palastolasa inkabb tarsadalmi kerdes.

okt. 16. 17:12
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kapaszkodj meg, én 12 éves koromig (70-es évek) heti 1x fürödtem. Ahogy a testvéreim, szüleim, barátaim a faluban. Fürdőszobánk sem volt. Nyilván volt szagunk, de mivel körülöttünk mindenkinek, így ez normálisnak számított. A pacsulitól bűzlőket egyenesen kinézték a kocsmából.

Ezek a ma ismert golyós dezodorok és stiftek a 80-as évek végétől kezdtek terjedni, amikor én már lediplomáztam. Na meg a napi zuhanyozás.

okt. 16. 17:48
 18/34 anonim ***** válasza:
76%

"Az én felfogásomban a büdös ember az büdös ember, akármennyit írnak."

Az lehet, de ha te 40-50 évvez ezelőtt szappanillatúan bementél volna délután a kocsmába a munkás emberek közé ők teliszájjal kiröhögtek volna, micsoda piperkőc pottyant ide.

okt. 16. 17:50
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne előbb tisztázni, hogy mit is értünk "emberbűz" alatt. A helyzet az, hogy a 'testszagunk' nagyrészt amiatt van, hogy olyan ruhákat hordunk, ami a test kipárolgásait összegyűjti, majd a jelen lévő baktériumok szépen teszik is a dolgukat, és ennek tud olykor elviselhetetlen bűze lenni. Tehát a ruházatunkat kellene elsősorban az evolúciónak megváltoztatni, az meg valahogy kívül esik a hatóterületén...
okt. 16. 17:57
 20/34 A kérdező kommentje:

"A középkorban még nem volt divat a tisztálkodás, mindenki eléggé büdös volt mai szemmel nézve, de akkor ez volt a megszokott."

Viszont erős versenyelőnyt jelent, ha valaki tisztálkodik, nem? :)

okt. 17. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!