Miér hiszik a laposföldhívők hogy a bolygó korong és a műholdak csak diavetítés?
Én sokáig azt gondoltam, hogy az ilyen laposföldes baromság az csak hecc, polgárpukkasztás, trollkodás, de valójában egy mai ember nem hiheti ezt, hiszen már az ókorban is közismert volt a Föld gömb alakja és azóta rengeteg ismeret halmozódott fel, amiket széltében-hosszában terjesztenek iskolákban, meg mindenhol máshol.
Mostanában viszont azt kezdem gyanítani, hogy nem a lapos Föld ebben a lényeg, hanem a hívő, vagyis a hit és hinni bármiben lehet.
Ugyan miért különbözne ez más hitektől, olyan dolgok kritika nélküli bizonyossági szinten való elfogadásától, amikre az égvilágon semmi bizonyíték nincs.
Hihetsz ufókban, a finn, vagy a hun rokonságban, vagy a hetvenkét huri ölelő karjaiban, a reinkarnációban, sátánban, vagy dzsinnekben, szárnyas Cupidóban, az örök vadászmezőkben, a háttérhatalom gonosz manipulációjában, vagy abban, hogy nincs is ilyen, bármiben és ha már létrejött a hit, a hiedelem, akkor nem számít semmilyen cáfolat, a hit elűzi a racionalitást - ez mindegyikben a közös és teljesen mindegy, mi a tárgya.
Mellesleg én speciel nem hiszek semmiben, csak hümmögök időnként még akkor is, ha valami valószínűsége, mégis van valamilyen agymenésnek, mert igazából az nem elég a bizonyossági szint eléréséhez.
Kérdező írta:
"forgás nélkül nincs gravitáció"
🤦
Válasz:
Van itt baj a fejekben - nem is kicsi - méghozzá mindkét oldalon!
😆😂🤣
A Holdon és a Marson is van gravitáció 😅
Nagyra értékeljük hogy nem hiszel a lapos földben, de azért még van mit tanulnod
Könnyű megmagyarázni a Föld gömbölyűségét itt Magyarországon, mert ugye mi "fenn" vagyunk.
Na de ugyan ezt meséld már el annak aki "alul" van pl. Ausztráliában! 😜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!