Fekete lyuk lépett a Naprendszerbe & már a Marsnál jár. Kell félni hogy elnyel minket?
Ismert, hogy a fekete lyuk elnyel mindent. Az anyagot, a teret és az időt is. Onnan semmi sem szabadul ki még a fény sem. Innentől kezdve nagyon félek mivel már belépett egy ilyen a Naprendszerbe és azt oilvbasom, hogy már a Marsnál van.
Természetes ilyenkor az emberi félelem és még nem olvastam mélységében utána máshol. Így első reakcióm ide vezetett. Mennyire kell rettegni? Elpárolog vagy megmarad? Benyeli a Földet esetleg mást is?
"Én minden fekete lyuktól félnék"
A nem létezőktől is? Mert a Naprendszerben és közelében minden valószínűség szerint egyetlen fekete lyuk sincsen. A legközelebbi ismert fekete lyuk kb. 1500 fényévre van. Ahhoz, hogy elnyelje a Földet, kicsit közelebbi fekete lyuk kéne...
"Ő....olvass tudományos oldalakat. A CERN elállított már párat."
Nyugi, utánaolvastam. Egyet sem állítottak elő.
"To date, no black holes have been seen at the LHC."
"No experimental evidence for microscopic black holes has been found."
"Talitakozás is volt ellene, de ignorálta a tisztelt tudós közösség😅"
A tisztelt tudós közösség azért ignorálta a hozzá nem értők tiltakozását, mert ők szerencsére értenek a témához, és meg tudták állapítani, hogy ha létre is jönnek ilyen mikro fekete lyukak, azok veszélytelenek. Többek között onnan tudták ezt megállapítani, mivel a világban rendszeresen történnek akkora, sőt még nagyobb energiájú részecske ütközések is, mint amik a CERN-ben. Például a Földet űrből érő kozmikus sugárzásnak lehet ekkora energiája. Ennek ellenére valahogy mégsem nyelte el a Földet egyetlen fekete lyuk sem.
Már azt sem nagyon értem, hogy mi értelme van kérdést kiírni, ha aztán következetesen ignorálod a válaszokat. De az különösen szép, hogy emellett úgy próbálsz okoskodni, hogy látványosan nem vagy képben a témában. Azért szép öngólok voltak!
14@ "A tisztelt tudós közösség azért ignorálta a hozzá nem értők tiltakozását, mert ők szerencsére értenek a témához,"
Le tudtad írni, hogy értenek a témához? Amikor még nem is láttunk fekete lyukat. Sosem vizsgáltunk laboratóriumba. Ezer kérdés van róla és bármikor elnyelheti magát a bolygót is, akkor kezdjünk el kísérletzezni vele? 😅
Jól vagy?
"Nyugi, utánaolvastam. Egyet sem állítottak elő."
Nem rajtuk múlott
"Amikor még nem is láttunk fekete lyukat."
Hadd segítsek. Készítettek képet fekete lyukról.
(Jó jó. Mondhatod, hogy ez nem maga a fekete lyuk, hanem az akkréciós korongja. Közvetlenül egy fekete lyukról tényleg nem készítettek még képet. Nem is tudom, mi ehet ennek az oka. Lehet-e azzal valami összefüggés, hogy a fekete lyuk minden fényt elnyel, és így nem látszik??? Kit tudja.)
Mindenesetre: ott középen az a kis fekete folt maga a fekete lyuk. Más egyéb hamis állításod van még mára?
"Sosem vizsgáltunk laboratóriumba. Ezer kérdés van róla és bármikor elnyelheti magát a bolygót is, akkor kezdjünk el kísérletzezni vele? 😅"
Te tényleg nem érzed a finom ellentmondást a két állításod között, vagy csak a legkisebb igény sincs benned arra, hogy legalább egy minimális logikai koherencia legyen a szövegben, amit idehánysz?
"Nem rajtuk múlott"
Valóban nem. Ők csak annyit tettek meg, hogy kiszámolták, hogy akár képződik fekete lyuk, akár nem, semmi biztonsági kockázatot nem jelent. Ennyit sikerült nekik megtenni.
Pedig mennyivel hasznosabb lett volna, ha inkább random hülyeségeket osztottak volna meg a témában a gyakorikerdesek.hu-n a téma legalapvetőbb ismerete nélkül!
Na, mindegy, a kérdésedet megválaszoltam. Látom, hogy a legcsekélyebb mértékben sem zavart meg semmiben sem (főleg abban nem, hogy a fizika eredményeiből bármit is figyelembe vegyél az ötletelésed során), de remélem, talán másnak hasznos volt. A továbbiakban nem akarlak megzavarni abban, hogy önmagaddal ötletelj teljesen megalapozatlan összeesküvéselméleteken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!