Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha mi a Homo Erectus-ból...

Ha mi a Homo Erectus-ból alakultunk ki, akkor őseink hogyan tudtak párosodni a neandervölgyi emberrel, amikor nem is közvetlen rokonaink?

Figyelt kérdés

Hogy tudtak utódot létrehozni őseink a neandervölgyiekkel, ha nem is rokonaink?

[Megj.: bízom abban, hogy bennem nincsenek neandervölgyi gének. Szegények olyan csúnyák voltak, hogy kiábrándító lenne belegondolni, hogy a közvetlen felmenőim összeálltak azokkal az alakokkal. 😅]

szept. 11. 03:46
 1/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Hogy tudtak utódot létrehozni őseink a neandervölgyiekkel, ha nem is rokonaink?”

Azok voltak, már hogyne lettek volna. Talán még ma sem teljesen tiszta ,hogy a neandervölgyiek is a Homo sapiens fajnak egy másik alfaja vagy külön faj voltak, ennyire “nem is rokonunk”. Ilyen közeli rokonságnál még simán lehet termékeny utód. Nem a H. erectus előtt alakultak ki.

“[Megj.: bízom abban, hogy bennem nincsenek neandervölgyi gének. Szegények olyan csúnyák voltak, hogy kiábrándító lenne belegondolni, hogy a közvetlen felmenőim összeálltak azokkal az alakokkal. 😅]”

Hát ha afrikai vagy akkor jó eséllyel lehet nincs benned. Egyébként az a pár % többezer éve odakerült DNS aligha szól bele drasztikusan a kinézetedbe. Na meg nem tudom mennyire tartanád szépnek az akkori H. s. sapienseket is.

szept. 11. 04:53
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Egész furcsa párosodási dolgok vannak. Sokmindenki tud sokmindenkivel párosodni. Nem csak az emberre gondolok. Egyszerű példa a szamár ló páros, de a halaknál egész vad felállások vannak, az afrikai sügerek olyan jól nyomják, hogy pár tíz év alatt új fajok alakulnak ki. Az őseinket meg nem ismerjük elég jól ahhoz, hogy meg tudjuk mondani mennyire tudtak másokkal párosodni. Volt régen egy film, a tűz háborúja, abban kb jól elmondják hogyan történhetett az ilyesmi.
szept. 11. 06:33
 3/5 hollófernyiges ***** válasza:
A neandervölgyiek a Homo erectustól származnak, a köztes heidelbergi ember közvetítésével, szóval nem nagyon találkozhattak egymással.
szept. 11. 08:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Valójában mindketten a Homo heidelbergensis származunk, mely kb. 660 ezer éve élt. A két populáció legalább 370 ezer éve vált el, így evolúciós szempontból annyira közel van ez az esemény, hogy a modern rendszertan nem is külön fajként, hanem a Homo Sapiens alfajaként kezeli a neandervölgyieket. Mint tudjuk, az alfajok közötti keveredés pedig gond nélkül lehetséges.

El kell keserítselek, de afrikából való kilépés után minden ember találkozott a neandervölgyiekkel és keveredtek is, így ha csak nem vagy fekete afrikai benszülött neked is van neandervölgyi ősöd. De nem vagyok biztos benne, hogy a rekonstrukciók teljesen tökéletesek, ahány ember annyiféleképp képzelik el őket. Személy szerint én egyes rekonstrukcióknál élőben is láttam rondább embert.

szept. 11. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:
23%

"gond nélkül"

Na, azért nem egészen.

Úgy tudom, csak neandervölgyi férfinek lehetett így termékeny gyereke, a nőnek nem.

És még ott is ritkán jött össze. Távolabb voltak már a csoportok, nehezen jött össze a gyerek.

szept. 11. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!