Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Őseink mit láttak kellemesnek...

Őseink mit láttak kellemesnek a neandervölgyiekben, amiért párosodtak velük?

Figyelt kérdés

A genetikai vizsgálatok kimutatták a neandervölgyieket a homo sapiens egy kis részében. Tehát párosodtak velük az őseink.

Nos, képek alapján nem voltak túl szépek.

2024. jan. 18. 13:21
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Dr. Adam Rutherford könyvében olvastam a témáról:

[link]

2024. jan. 18. 13:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Minden afrikán kivüli emberben 1-4% neandervölgyi gén van.

Szerintem kultura függvénye mit találunk vonzonak es a rekstrukciok se feltétlen adjak vissza milyen lehetet élőben egy fiatal neandervólgyi lány.

Ez együtt élés során megszokottá válik az, ami furának es idegenszerűnek hat. Számit hogy valakit ismersz, ugy erzed bizhatsz benne, a személyiség a kisugárzás.

Lehet most nem állnál össze egy pápua nővel de ha egymas mellett élnétek a vadonban honapokat, könnyen lehet, hogy megtörténne aminek meg kell ehhez.

A mi szépség idealunkhoz hozza tartozik a higénia, megfelelő ruhazat es frizura. Nőknél simink, szőrtelenités.

Ha csak a középkorba visszamennél, ezek nem lennenek.

Ahogy nem voltak a neander korabeli homo sapinseknel se. Ők pont ugy nem felelnének meg talán a vonzo kategorianak a szamunkra mint a neandervölgyiek

2024. jan. 18. 13:38
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

Fiatal neandervölgyi nő.

Lattam mar csunyabb homo sapiens nőt, akinek volt gyereke.

[link]

2024. jan. 18. 13:41
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok szép rekonstrukció létezik azért. Valóban nem úgy szépek, mint ahogy megszoktuk és elvárjuk egymástól a napjainkban, de szerintem kimondottan sokszor ilyen "kedves óriás" arca van a neandervölgyieknek (tudom, hogy valójában alacsonyak voltak). Meg most nem akarok népcsoportokat kipécézni itt, de szerintem elég sok homo sapiens csoport is van, akik az én szememben jellemzően nem szépek, mégis tetszenek másoknak. Könnyen lehet, hogy az akkori európai sapienseket még csúnyábbnak találtuk volna, mint bármelyik mai embercsoportot.

A szaporodás amúgy összetett kérdés, nem csak szexuális vonzalom alapján választunk párt, sőt, a történelem jelentős részében inkább a kulturális és társadalmi hatások voltak a mérvadóak. Simán elképzelhető, hogy a sapiens és neandervölgyi kereszteződésnek is volt valami magasabb szintű oka. Azt tudjuk, hogy az ilyen párosodásból származó férfiaknak alacsonyabb volt a termékenysége, de közben lehet volt valami más, fontos pozitív hozadéka is a dolognak.

2024. jan. 18. 13:57
 5/15 anonim válasza:
15%
Én azt sem értem, hogy gyönyörű, fiatal, fehér lányok, mit látnak az undorító szubszaharai férfiakban??? Hányinger. :(
2024. jan. 18. 14:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, de abban az időben a homo sapiens se volt valami szép a mai szépség standardokkal nézve. Sőt, vannak jópáran, akik még most se valami szépek azok alapján, aztán mégis van gyerekük.
2024. jan. 18. 14:53
 7/15 anonim ***** válasza:
18%
Maradjunk annyiban, hogy akiknek gyereke is született, azok neandervölgyi férfiak voltak, és homo sapiens nők.
2024. jan. 18. 15:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Amíg egy (állat) fajon belül adott a párosodási lehetőség, addig azt preferálják a hímek, de ha nem adott, akkor párosodásra jó valami hasonló is.

Sőt, gyakran még a fajtárs hiánya sem kell hozzá.

Egy legyőzött ellenség "lányai" potenciálisan jók lehetnek a győztes fél gyerekeinek kihordására.

Sőt már csak ez az egy indok is elég lehet egy népcsoport megtámadására.

.

Mellékesen azt is el tudom képzelni, hogy a neandervölgyiek magasabb kultúrával rendelkeztek, mint a többi ember.

Önértékelési, ízlésficamos, kivetett emberek most is vannak, akiknek azt sem fontos, hogy mozogjon.

Pl pár éve volt, a hírekben hogy egy pofa a disznóit, khm.. "ápolgatta".

Állatkínzással vádolták.

De szerintem a férfiak többségét izgatják az "egzotikus" nőkkel létesített, következmény nélküli légyott.

2024. jan. 18. 16:26
 9/15 Psycho ***** válasza:
100%

A kortársaink mit láttak kellemesnek a fogatlan, betépett, lelakott útszéli prostituáltakban, amiért párosodnak velük?

Azt hiszem, ugyanaz a helyzet. Lyuk lyuk, csak a keret más.

2024. jan. 18. 16:34
 10/15 krwkco ***** válasza:
100%
Szerintem téves a megszólalók hozzáállsa. A homo sapiensek és neanderthalensisek nem a tinderen ismerkedtek, ahol szépség alapján választottak volna a fajtatársak vs. az idegenek között. Szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv az lehetett, hogy egy-egy egyed elsodrodott a társaitól és egy idegen hordához csatlakozott. És ott, ha a kiegyenlített nem arány mellett, ha főleg egynejűség volt, akkor nagyjából mindenki talált párt magának. Ha meg nem, akkor is lehettek második "feleségek" vagy több "feleséges" erőteljes hímek.
2024. jan. 18. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!