Egy átlagos emberi bélgáz "adag" mekkora térfogatú?
"AZ egy légmentes tér."
Nem egzakt a definíciód, de lényegében hétköznapi értelemben így van. Na már most, ha egy zacskóból kiszívod a levegőt, miközben kívül normál légköri nyomás van, abban hol lesz neked TÉR? Merev falú zacskót még nem láttam.
Még mindig nem értem mit akarsz ezzel a zacskós szívogatós módszerrel. Mért kéne ennyire túlbonyolítani. Egyáltalán a zacskóban lévő gáz térfogatát hogyan mérnéd meg? Sokkal egyszerűbb egy lefelé fordított vízzel telt edény. A benne összegyűlő gáz térfogatát rögtön le lehet olvasni. (Gázbüretta.) És nem kell zacskózni, szívogatni, stb.
Egyébként nem hiszem, hogy neked kéne vákuumtechnikából kioktatnod. Évek óta foglalkozom MS-sel. Aminek azért van némi köze a vákuumhoz. A válaszaidból kiindulva gondolom úgy sem tudod, hogy mi az. Nézz utána, ha érdekel! A kereső a barátod!
15:57
Nem neked válaszoltam.
Közben megtaláltam a választ!
Naponta átlagosan fél liter képződik, ami 6-20 alkalommal távozik.
Tehát egy adag átlagosan olyan 35-40cm3 lehet.
(Hála istennek, most már nem kell itt több fárasztó marhaságot olvasnom. Tisztelet a kivételnek.)
Engedsz egy fürdőkádba vizet, azt amikor finganod kell beleulsz.
Csinálsz egy térfogat-merő szerkezetet egy tolcserrrel a végen és éjjel lefelé befogod vele a vízben felfelé törő legbuborékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!