Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A barna szem hátrányosabb...

A barna szem hátrányosabb éjszaka vagy rossz fényviszoonyok szürkület stb. közben mint a kék?

Figyelt kérdés

A barna szem hátrányosabb északon a kékkel szemben a hosszú éjszakák és szürkület miatt. Barna szemmel nem látni rossz fényviszonyok között annyi féle színt, és a fókuszálás is nehezebb.

Tanulmány: [link]

aug. 17. 14:18
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
90%
Még majdnem komolyan is vettem a kérdésed, és válaszoltam volna tudományos alapon. De a 9-es és 10-es komment után azt kell mondjam, amit itt művelsz, ez még trollkodásnak is szánalmas...
aug. 17. 17:06
 12/45 A kérdező kommentje:
Mert nem pol.korrekt? Ja mert megsérti az származásod? Hát kisfiam, a valóság és az élet sem pol.korrekt. Deal with it!
aug. 17. 17:08
 13/45 A kérdező kommentje:

Arról én igazán nem tehetek, hogy te egy Európában kevésbé népszerű kisebbségből származol...

Már ezt is a nyakamba varrnád ha tehetnéd :))))

aug. 17. 17:11
 14/45 veszettkecske ***** válasza:
93%

8# "Az irisz pigmentálva van kék szem esetében. A kék szem nem albinó szem."

Ebben igazad van.

De az újszülött szemszínt veszem alapul pigmentáció tekintetében akkor.

Ez tudtommal egy ideig barnulhat, azaz pigmentálódhat szerintem, és ez a normális. Akinek kék, annak alacsony a pigmentációja a fentebb említettek tekintetében szerintem, ezáltal (szerintem) megállják az észrevételeim a 7#-ben.

aug. 17. 18:00
 15/45 A kérdező kommentje:
A 9.hozzászólásra is reagálj!
aug. 17. 18:03
 16/45 veszettkecske ***** válasza:
95%

Meg mi köze van a fókuszálásnak a szemszínhez?

De az általad linkelt oldalon is "depigmented irises" -ként vannak említve, na mindegy.

aug. 17. 18:06
 17/45 A kérdező kommentje:
PL: a szőke haj is depigmentált haj, ez egy antropológiai kifejezés. Szőke mégsem ősz hajat jelent. White skin = depigmented skin, és ez még mindig nem albinó fehér, hanem olyan mint amilyen a germán nyelveken beszélő európai népeknek van.
aug. 17. 18:09
 18/45 anonim ***** válasza:
90%
Most nézem, én is bes7optam :D tényleg troll kérdéz...:D
aug. 17. 18:10
 19/45 A kérdező kommentje:

Antropológusok a Nordik típust depigmentáltabb mediterránnak nevezik, mivel a koponyája arcvonásai stb.. a nordikus embertípusnak spanyol olasz NYugat-sötétebb mediterrán emberekére naaymértékben hasonlít, csak színbeli eltéréseik vannak, azaz depigmentáltabbak.

Erről itt olvashatsz: [link]

aug. 17. 18:13
 20/45 A kérdező kommentje:

Itt pedig összegezve a szemszín kutatás eredménye:

The effect of iris depigmentation on ability to see in low light conditions has not been thoroughly investigated as an adaptive advantage that could have contributed to the evolution and persistence of blue eyes in Europe. In this study 40 participants took part in a simple eye test in increasing luminance to examine if there was a difference in capacity to see in low light conditions between blue and brown-eyed individuals after a brief adaptation period. Blue eyed individuals were identified to have significantly better ability to see in lower lighting after a short adaption period than brown eyed individuals making it likely depigmented irises provide an adaptive advantage (p=0.046). Superior ability to see in low light conditions could be the result of increased straylight in depigmented irises, which in light luminance is disadvantageous but in low light conditions may provide an advantage. More research is needed to determine the specific association between melanin content and low-light visual acuity. Furthermore, more research is needed to establish that the improved capacity of blue-eyed individuals to see in low light settings seen in this study is attributable to iris pigmentation rather than corresponding pigmentation elsewhere.

aug. 17. 18:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!