Mikor lesz már normális nyár, nem ilyen döglesztő?????
Hál' istennek jó meleg van!
Majd' megfagyok ettől a légkonditól, de nekem tilos kapcsolgatni, így nappal néha kiszököm az erkélyre kicsit melegedni, aztán csak vacogok egész nap...
Én már unom ezt a meleg kérdéseket.Miért kell a meleg miatt folyamatosan panaszkodni?
Augusztus közepe van, igen ilyen a nyár.
Szeptemberben majd hűvösebb lesz,októberberben pedig majd fázni fogsz.
Nincs pulóverem, mert télen olyan meleg van a lakásban, hogy majd meg lehet sülni...
:D
"Jó, legyen meleg, persze, mégiscsak nyár - de ne legyen döglesztő! Az a jó, amikor éjjel mindig esik, aztán nappal felmelegszik. Régebben több hét is így telt a nyárból, most meg semmi ilyesmi."
Valamit valamiért. Valóban, régen több hét is sima normális nyári meleggel telt, viszont kábé 50-50 esélye volt, hogy az egész évben várt nyaralásodat telibe kapja egy esős hűvös változékony időszak, október elejére meg be kellett gyújtani. Utóbbi kettőt azért nem sírom vissza.
"kábé 50-50 esélye volt, hogy az egész évben várt nyaralásodat telibe kapja egy esős hűvös változékony időszak"
Olyankor legalább lehetett valami mást is csinálni, mint csak túlélő üzemmódban dögleni a strandon. :)
De nem (csak :) ) panaszkodni akarok, ezért írtam a természettudomány témához a kérdést. Tényleg érdekel, hogy mi várható. Mittudomén a korábbi évek alapján, vagy valami... Úgy tudom, hogy van valami olyan tendencia, hogy aug. 20. után, aztán szept. 1-től szokott jönni egy-egy hűvösebb időszak. Lesz ilyen idén is?
"Olyankor legalább lehetett valami mást is csinálni, mint csak túlélő üzemmódban dögleni a strandon. :)"
Hát ízlés kérdése, azért az ember a nyaralás során szeret nyárias dolgokat csinálni, nem pedig esőben-szélben dideregni, arra ott az év összes többi hónapja. Na meg nem csak a délutáni 35 fokból áll a nap, este sokáig kint lehet lenni a langyos éjszakában anélkül, hogy fáznál.
"Ebben az évszázadban a hőhullámok lassabban mozognak és tovább tartanak
Prémium"
"A tudósok azt találták, hogy a hőhullámok 1979 óta minden évtizedben napi 8 km-rel lelassultak, és körülbelül négy nappal tovább tartanak."
Itt egy diagram is ahol 1951 és 2011 között mutatja a hőségek mennyiségét, de ez fontos, hogy havi hőmérséklet! Hanem csak a hőségek mennyisége!
"A nyári hőmérsékleti anomáliák változó eloszlása"
A nyár meghosszabbodása diagramon. Ez nem nem a hőhullámokat mutatja! Hanem az egész ma nyárnak definiált meleg időszakot!
"50 nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években"
( [link] )
( [link] )
( [link] )
( [link] )
"50 nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években"
[link] "
A korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy a 70-es 80-as években majdnem minden nyár hűvös volt, nem csak mai mércével, de az azt megelőző évtizedekhez képest is
Szóval (bár egy percig sem vagyok klímaszkeptikus) a másfélfok.hu tanulmányai esetén rendszeresen bennem van az érzés, hogy a minél sokkolóbb hatás kedvéért hajlamosak beáldozni valamennyit a tudományos korrektségből és például "okosan" megválasztani a vizsgált tartományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!