Egy 2 dimenziós világban lehetne élet?
"Másfajta élet"
Nem tudom, feltűnt-e, de a rajzoló nemes egyszerűséggel összevonta a csontvázat a légutakkal ÉS az emésztőrendszerrel IS.
Azért ez már túlzott egyszerűsítés.
Mindenki probál tudományos választ adni, de még olyan dolgok sincsenek tisztázva hogy mit jelent egy 2 dimenzios világ. A jelenlegi fizikával értelmezhetettlen a dolog, mivel semmitse tudunk másfajta térröl mint a miénk.
A kérdés kb az szint hogyha létezne isten mi lenne a kedvenc sütije?
"mit jelent egy 2 dimenzios világ. A jelenlegi fizikával értelmezhetettlen a dolog"
Kicsit talán nézz utána. Elektronokat már sikerült 2 dimenzióba zárni. Elég érdekesen viselkednek így.
És te is olvasd el a 3. választ.
tegnap 12:34>
A földi ökosziszémát is külső tényező, a Napsugárzás tartja fenn...
7#,15#
Amit te a gol- ból látsz, az egy kijelző, a többi pedig:
a szoftvert 11000100101100-nek lehet tekinteni, ezáltal 1 dimenzióba is belefér -lást cd lemez adatstruktúrája pl.
Ami pedig futtatja az egy komplex 3d(?)- struktúra, nem tudom, te miként definiálnád az életet, de ha ez neked belefér...
"a Napsugárzás tartja fenn..."
De nem az működteti a részleteit. Nagyon nagy különbség!
15#
"A földi ökosziszémát is külső tényező, a Napsugárzás tartja fenn..."
A napsugárzást nem lehet külső tényezőként említeni ebben az analógiában, mivel dimenziókról van szó, és a Nap a mi dimenziónkban található, míg a gol energiája tényleg tekinthető a játék dimenzióján kívülinek.
tegnapelőtt 17:3
Én azt mondanám, hogy a mi 3D világulkban a számítógép létrehoz egy 2D virtuális világot. A világ működését egy szabályrendszer határozza meg.
A mi világunkban ez a fizika törvényeinek felel meg. Az hogy mi van a mi univerzumunkon kívül arról, csak spekulálni tudunk.
Nekem OK ez az analógia, ha olyan szemüveget veszek fel, ez a 2D világ is egy valóság. Mert a mi valóságunkból/univerzumunkból sem tudunk kitekinteni és nem tudhatjuk, hogy van e valami rajta kívül.
A 2d világ lakóinak az egy valóság.
A játék egyszerű szabályokat használ, de vannak benne reprodukcióra képes alakzatok is. De amúgy ettől még nem veszem ezt életnek, csak hasonlít rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!