Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek az eugenika...

Mi a véleményetek az eugenika nevű régi tudományagrol? Volt valóság alapja?

Figyelt kérdés

Én egy Asperger szindromas autista vagyok autista közösségben néha szóba kerül hogy Hans Asperger is náci volt és eugenika hívő.

Az eugenika szerint minket sterilizalni kell vagy megsemisiteni

De ahogy utána olvasók ez a tudományág egy nemzetközi dolog volt nemcsak náci, és a skandináv országok a 70 és évekig vegeztek sterilizaciot a fogyatékos embereken.

Elfogultság nélkül nézve viszont látok benne logikát mégha ez nagyon is polkorekt megközelítés de nem hiszem hogy az a társadalom érdeke hogy egy értelmi sérült nő 5 6 gyereket szüljön amiből 3 4 szintén sérült lesz és így tovább ..

aug. 5. 10:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, tegyük fel, hogy igazad van. Kérdés, ki és miféle alapon húz mércét. Ki mondja azt, hogy ez társadalmilag nem hasznos, és ki mondja, hogy mégis? Ki mondja, hogy mi a rendellenesség és ki, hogy mi az? Igen, vannak egyértelmű esetek. Aki vak, annak egy érzékszerve hiányos. És!!!??? Például mit kellett volna tenni számos kiváló vak énekessel ahelyett, hogy segítették őket? És ha én megharagudnék, hogy nem hallgathatok őket és ezáltal minőségileg silányabb az életem, mi a jogom az ezt gátlókkal szemben?

A lényeg: az ember ember és nem isten, hogy ítélkezzen. Isten tökéletesnek képzelik, ezért "kap jogot" az ítélkezésre, bármi is az. Az ember soha nem tudhat mindent, az emberiség sem, mert ha igen, az a vég, onnantól nincs fejlődés, aminek a következményei végzetesek (lennének, ha ilyen létezhetne).

Az ember viszont kíváncsi, számos dolgot vizsgál. És azt hiszi, jó eredményre jutott, pedig károsra. Az eugenika ilyen. Létező filozófiai irányzat és káros, méghozzá azért is, mert nevében (szerencsére időlegesen) szimplán rasszista mocskosságokat követhetnek el. Ezt fedi a következő szólás: "a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve".

Összesítve: egyértelműen megállapítható, te az az ember vagy, akit zavar, hogy van valamilyen hiányossága. Más szóval, te kisebbrendűségi érzésben szenvedsz. Lehet, nem tudom miképpen tudnál ettől szabadulni. De hogy kéne, abban biztos vagyok.

Nem, a "hátrányos helyzet" a tudatlan ember által kreált állapot, akár sajnálatból is, és ez egy jelen társadalmi állapot, mert egyelőre ez az állapot (a tudatlanság) látszik előnyösebbnek, de nem az. Tehát nem hátrányos állapotban vagy, hanem más állapotban, mint a többség. De miért nem tekintjük a többségben lévő butaságot a hátránynak, pedig ez tényleg az? Erre a fizika ad választ. Úgy hívják a választ, hogy erőtörvény. Majd ha a tudatlanság rosszabb állapotot idéz elő tömegesen, akkor meg fog változni a helyzet (csak megjegyzem: a terheség egy természetes, sőt az ember fennmaradása érdekében szükséges állapot. És a terhes nőre nézve egyre több hátrányt jelent. Vajon miért nevezik mégis az ilyen nőt intelligensebb helyeken "másállapotban" lévőnek?

Egyébként számos autista (vagyis az aspergeresnél hátrányosabb) ember olyan kiváló résztulajdonságokkal rendelkezik, amelyek az emberiséget nagyban lendítették előre. Ezt az esetet is be kéne sorolni a "javítandók" közé. Vagy e besorolás utáni igény egy nagy baromság? Hajlok rá, nagyon nagy baromság.

Mindezt az önbizalom erősítése érdekében írtam, semmi egyébért. Mindössze amiatt, mert szeretem tisztán látni a dolgokat, és nem kiragadni a tetszőnek látszó részeket belőle.

aug. 5. 15:31
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen kisebbségi érzésem van sajnos mivel nem volt diagnozisom 27 éves koromig szimplán csak furának tartottak és rengeteget bántottak.

Iskolában és családban is.

Az emberek sajnos a legkevésbé se toleránsak akor ha nincs orvosi papirod arról hogy más vagy.

De érdekes módon mikor már tudják skatujazni a dolgot azzal hogy van orvosi diagnozisod akkor már megértik de előtte semmi.

A többségi társadalom mindig is ilyen volt az egész torvenykezesunk az összes társadalmi szabalyunk a "többség"érdekeit nézi ha egy kisebb csoportba tartozol akor folyamatos hátrányok érnek,és ahogy haladunk az időben ez egyre rosszabb mert egyre nagyobb a kontrol egyre jobban látják mások az életünk ha bármi is kicsit eltér a normálistól azert kritikát és kitaszitast kapsz .

A tömeg társadalom része sajnos ez ahogy 11# írta erotorveny

Jó lenne kiszállni belőle de nemtudsz.

aug. 7. 07:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Persze, a génjei valahogy fennmaradtak több százezer éven át majd jön egy idióta Hitler vagy Bill Gates és megmondja, hogy nincs joga élni.

Ez simán a gonosz műve. Vállalhatatlan filozófia. Nem csak hús és vér vagyunk. Bár az emberek kb fele csak ennyit lát bele egy emberbe, ergo pszichopata/szociopata.

okt. 15. 04:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Nehogy egy emberek 95%-nál intelligensebb ember érezze magát kevesebbnek csak azért mert nem tud gesztikulálni vagy csevegni. Eszméletlen.
okt. 15. 04:54
 15/15 anonim ***** válasza:

“ de közben nehéz megállni, hogy betegyenek néhány előnyösnek tűnő változást is (magasabb termet, több ész, több erő, jobb érzékszervek, szebb kinézet)”

A 21. Század civilizációjában ugyan milyen előnye van a magasságnak, erőnek, szépségnek?

okt. 15. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!