Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történt a Nappal és az...

Mi történt a Nappal és az időjárással?

Figyelt kérdés

Eddig is megéltem már sok meleg nyarat, de ez a mostani valami brutális!

A napfényt szerető növényeim mind kiégtek, a kiteregetett ruhák színe teljesen kifakult a napon, alig bírok kint megmaradni a hőségtől és még este 9-kor is 33 fok volt odakint.

Ez normális?! Szerintem nem.

Más is észrevette már, hogy valami nem stimmel?

Mi ennek az oka?

2024. júl. 14. 20:00
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ja, és azt is megfigyeltem, hogy hiába kentem be magam, nem lebarnultam, hanem megégett a bőröm a napon. :(
2024. júl. 14. 20:02
 2/21 A nagy Levin ***** válasza:
78%
A Nappal semmi sem történt, nyár van. Máskor is volt ilyen, sőt magasabb hőmérséklet, csak nem mindig ennyi ideig. Valamint viszonylag magas az UV sugárzás , ezek miatt vannak azok amiket leírtál.
2024. júl. 14. 20:18
 3/21 anonim ***** válasza:
67%

Kicsit talán nem ártott volna vigyázni az ózonrétegre, akkor nem lenne ennyi UV.

Valamint a légköri CO2 szintre is, akkor nem lenne ilyen sokszor meleg.

Ugye valamit valamiért... a Nap az köszöni, elég stabil. Millió évek alatt fog csak kicsit változni, valamelyest melegszik. De nagyon lassan, kb. 1 milliárd év múlva fog itt felforrni a víz.

2024. júl. 14. 20:54
 4/21 anonim ***** válasza:
11%
Ilyen értelmetlen kérdések kerülnek kírásra, mikor az unatkozó pubik nem tartják be a regisztrációs korhatárt!
2024. júl. 14. 20:59
 5/21 anonim ***** válasza:
67%

4

Ha nem tetszik lehet lapozni. A kérdező amúgy szerintem 40+-os, de ez pont nem számít.

2024. júl. 14. 23:19
 6/21 anonim ***** válasza:
39%

"Kicsit talán nem ártott volna vigyázni az ózonrétegre, akkor nem lenne ennyi UV."

Igen, 8-as helyett 7 vagy 7,5 lenne az UV-index egy derült nyári napon. Aki most leég, ugyanúgy leégett volna régen is.

2024. júl. 14. 23:46
 7/21 anonim ***** válasza:
56%

Csak sokkal kevésbé, és hosszabb idő alatt.

EZ például sok növénynél az életet vagy halált is jelentheti.

2024. júl. 15. 00:00
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

#7 Nem sokkal kevésbé. Az ózonszint-csökkenés eleve leginkább a déli félteke bizonyos térségeit érintette, másutt többnyire néhány százalék a csökkenés a korábbi szinthez képest, és nem járt egyértelműen kimutatható negatív egészségügyi következményekkel.

Tudom, ilyesmi nem fér bele az átlagember "régen ez is sokkal jobb volt, mint minden" kliséibe.

2024. júl. 15. 00:11
 9/21 anonim ***** válasza:
30%

Nyugi, más is olvas híreket.

Arról is szó volt, hogy amióta vannak egyezmények, elkezdett beforrni az ózonlyuk. Tehát régebben rosszabb volt a helyzet.

2024. júl. 15. 00:27
 10/21 anonim ***** válasza:
89%

Kétség kívül az egyik legmelegebb napokat éljük, de egyáltalán nem egyedülálló. Néha melegebb, néha hűvösebb a nyár. Most éppen melegebb. Ennyi.

Nem a globális felmelegedést akarom ezzel elmismásolni, csak azt mondom, hogy ilyen kis léptékben, hogy egyik évről a másikra, nem a felmelegedés okolható, hanem egyszerűen az időjárás kiszámíthatatlansága.

2024. júl. 15. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!