Miért nem lehet finom édes gyümölcsöt venni a 21. Században?
Egy csomó íztelen gyümölcsöt eladnak, még élvezni sem lehet a gyümölcsevést mint régen.
Ugyanakkor mivel egy csomó éretlen gyümölcsöt adnak el az is gyanítható, hogy nincsenek meg bennük a lakosság egészségéhez szükséges vitaminok, ezért van ennyi betegség.
Mikor lesz az élelmezés közérdekű ügy?
Mert a németek maguknak megtartják az összeset.
Én amúgy is utálom az érett szarokat.
1. Az érett, ízletes gyümölcs nem tárolható jól hosszú távon (értsd: szimplán, nyáron, szobahőmérsékleten), könnyebben összefonnyad amit a vevő nem fog megvenni (mert neki a szép nagy, színes látványos gyümölcs kell).
Ezért a (nagy)termelő leszedi a termést "féléretten", a láda tetejére rak pár érettebbet és úgy adja át a bolti kereskedőnek.
2. A boltnak, a (nagy)termelőnek az az érdeke, hogy minél több, minél nagyobb tömegű terméket adjon el, miközben az előállítási költségeket (termelő esetében az öntözés - ami a klímaváltozás és a talajvizet lecsapoló vízügyi berögződött paradigma miatt egyre drágább - a tápanyag-ellátás - ami az intenzív mezőgazdaság miatt a talaj szervesanyag-tartalma miatt csökken - az emberi erőforrás-igényes munkálatok - alig lehet találni olcsón mezőgazdasági idénymunkást; forgalmazó esetén a szállítás és a tárolás) alacsonyan akarja tartani.
4
Vannak mèg kistermelők?
Van működési engedélyük?
Nincsenek teljesen ellehetetlenítve?
Gyerekkoromban (20 éve kb) gyönyörű gyümölcsök teremtek a szüleim udvarában. Zamatos, nagy, ízletes gyümölcsök.
Jelenleg pici, beteg gyümölcsök teremnek. Tehát az otthoni megoldás nem látszik kivitelezhetőnek.
“ A vitaminos dolog egy f@szság.”
A Z generációval ezt is sikerült beetetni?
"Vannak mèg kistermelők?"
Vannak. Általában a piacon. Csak kevesen.
"Van működési engedélyük?"
Őstermelő.
"Nincsenek teljesen ellehetetlenítve?"
Nincsenek. Csak a közgazdasági rögvalóság az, hogy a vevők túlnyomó többsége olcsó, szép, jól eltartható gyümölcsöt akarnak, a forgalmazók meg olyan (nagy)termelőtől fognak venni, akik ezt az igényt ki tudják elégíteni nagy tömegben. A kistermelő meg nem tudja ezt nagy tömegben előállítani.
"Gyerekkoromban (20 éve kb) gyönyörű gyümölcsök teremtek a szüleim udvarában."
Azok a fák akkor még fiatalok voltak, jó termésátlaggal, nem voltak fertőzöttek. Feltehetőleg a talajvízszint magasabb volt, több eső is esett és gyanítom(!) többet is foglalkoztak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!