Az épülő ITER-ben reaktorban bekövetkező véletlen baleset milyen következményekkel járhat?
Csak 2039-ben tervezik beindítani, de milyen lehetséges következményei lehetnek ha baleset történik? Ugyanis egy elég törékeny, és hatalmas energiát összpontosító erőműről beszélünk.
"@9 És ez mennyiben érintheti a kérdezőt, vagy a lakosságot? Semennyire. Legfeljebb egy darabig máshonnan lesz áram, míg ki nem javítják."
Az ITER nem fog energiát szolgáltatni a lakosságnak, legalább ennyivel legyél már tisztában, ha a műszaki megoldásaihoz lövésed sincs.
@11 Oké, én ezt mind elhiszem, de a kérdező nyilván nem attól tart, hogy ott benn valami eldurran, hanem attól, hogy onnan bentről kijut valami, ami veszélyes lehet és nem kéne kijutnia. Olyan még elvben sem történhet meg egy fúziós erőműnél, mint ami történt Csernobilban, de még annak az egymilliomod százaléka sem, és ennyi a válasz a kérdező kérdésére. Akkor meg miről vitázunk még mindig, minek hozod fel a kriosztátot meg a vákuumkamrát, meg ilyeneket? Ezek biztos hogy nem fognak semmi olyat produkálni, amitől a kérdező, vagy a lakosság, vagy a környezet, vagy bármi más komolyan károsodjon. A kérdés szempontjából semmi relevanciája ezeknek.
Én elhiszem és aláírom, hogy többet tudsz nálam az ITER-ről meg a fúziós erőművek felépítéséről, de nem nekem kell most bizonyítanod, hanem a kérdező kérdésére kell választ adni.
"Az ITER nem fog energiát szolgáltatni a lakosságnak, legalább ennyivel legyél már tisztában, ha a műszaki megoldásaihoz lövésed sincs."
Ennek meg aztán végképp semmi relevanciája a kérdező kérdését illetően.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!