Azok a tudósok akik kifejlesztették az atombombát, morális tekintetben milyen emberek lehettek?
Figyelt kérdés
1962-ben ugye csak egy utasítás megtagadásnak köszöhetően nem következett be a világvége.2024. jún. 17. 08:55
21/27 anonim válasza:
"Most azt kéred rajtam számon, hogy együttérzek idegen emberekkel, akik nem a rokonaim?"
Azt kérem rajtad számon, hogy milyen alapon kifogásolod, hogy mások a "fotelből" írják az álláspontjukat. Miközben te is pontosan ugyanezt teszed.
22/27 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy fotelből írják az álláspontjukat. Az a baj, hogy egy kényelmes fotelből moralizálnak azon, hogy miért volt teljesen rendben ártatlan civileket megsemmisíteni egy atombombával. Remélem így már érthető.
23/27 anonim válasza:
#22 Érthető volt eddig is. Ugyanott vagyunk: te is egy kényelemes fotelből moralizálsz emberek élete és halála felett. Azzal is, ha azt mondod, hogy az atombombát le se kellett volna dobni vagy ki se kellett volna fejleszteni - ez esetben az a háború, amely már az atombomba előtt is messze a legtöbb áldozatot szedte az emberiség történelme során, folytatódik és szedi a további áldozatait, legalábbis a csendes-óceáni hadszíntéren. Amúgy meg ne ferdíts: semelyik válaszadó nem írt olyat, hogy teljesen rendben volt ártatlan civileket atombombával megsemmisíteni.
24/27 A kérdező kommentje:
23
Hülyeségeket beszélsz. A nácik kapituláltak már és a japánok is vesztésre álltak.
Egyedüli oka a bevetésnek az volt, hogy megmutassák a világnak, hogy mijük van és, hogy rettegjen a világ tőlüj.
2024. jún. 18. 12:19
25/27 anonim válasza:
#24 A japánok vesztésre álltak, de ez őket nem érdekelte. Ők teljesen más mentalitással harcolnak, fanatikusak, sokkal tovább elmennek, mint bárki más. Az okinawai csata kezdetén már teljesen nyilvánvaló volt, hogy a nácikat legyőzték, hetek kérdése és a szövetséges hatalmak beveszik Berlint, és teljesen biztos, hogy Japán is bukni fog, a kérdés csak az, hogy mikor. Ehhez képest nekiálltak megvívni a csendes-óceáni hadszíntér legvéresebb csatáját, amelyben 150 ezer civil esett áldozatul. Ők nem számítanak, csak a hirosimai áldozatok?
26/27 anonim válasza:
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy én min moralizálok, meg min nem. Jó? Maradjunk ennyiben...
27/27 anonim válasza:
#26 Szerintem ne f.szkalapozz másokat. Jó? Maradjunk ennyiben. Egyébként pedig ez egy moralizáló kérdés, jellegéből fakadóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!