Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért van az, hogy a csúnya...

Miért van az, hogy a csúnya emberrel indulásból nem kedvesek?

Figyelt kérdés

Ez valami evolúciós izé?

De akkor meg hol a bizonyíték, hogy a szép emberek egészségesebbek és hosszabb életűek mint a csúnyák?

jún. 13. 09:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

Ez erősen helyzetfüggő.

Ha a kommunikációs szituációnak nincs szexuális implikációja, akkor szinte sohasem számít a dolog - sőt mi több - a partner előnytelen külseje még pozitív diszkriminációt is kiválthat!

jún. 13. 09:37
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
Mert az agyban az oxitocin hormon termelődését befolyásolják a vizuális ingerekhez társult korábbi élmények, tapasztalatok, társadalmi előítéletek (mint tanult elem) stb.
jún. 13. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok szép és általában kifejezetten kedvesek velem. Talán pont ezért. Főleg a nők, talán anyáskodni akarnak.
jún. 13. 10:01
 4/14 UlfOrmson ***** válasza:
100%
Ez nettó hazugság. Velem mindenki kedves. Lehet, hogy a személyiséged miatt nem kedvesek veled (esetenként ránézésre meg lehet mondani, hogy kinek olyan a személyisége, hogy kifejezetten jól áll neki a távolság)
jún. 13. 10:08
 5/14 Mojjo ***** válasza:
100%
Hát igen. Amikor az incellel szembejön a valóság a kommentekben, az ő rögeszméjével homlokegyenest ellentétes, valós élettapasztalatok formájában. De teljesen mindegy, ez hányszor történik meg, az incel úgysem fogja ezt fel. Hisz ha lenne annyi agya, hogy felfogja, nem lenne incel.
jún. 13. 10:20
 6/14 anonim válasza:
100%
Velem akkor sem voltak kedvesek, amikor szép voltam, szóval most, hogy már csúnya vagyok, végképp meglepődnék, ha valaki is az lenne.
jún. 13. 10:39
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Azért nem szoktam a csúnya emberekkel kedves lenni, hiszen azért csúnya, mert a pimaszsága miatt összevertem a pofáját. Naná, hogy most már csúnya, én meg mit kedveskedjek egy arcátlan alakkal, aki mindig csak nyavalyog, meg siránkozik és kesereg, így semmi meglepő nincs benn, ha az arcába vágok ököllel - Nesze bazki, most van egy szép monoklid, meg szépen összetörtem az orrod, pompásan dől belőle a vér! -
jún. 13. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:
88%
Semmi nem múlik a külsőn. Én kedves vagyok, igényes és tök átlagos, mégis a legtöbb embernek első blikkre nem vagyok szimpi. Valószínű rossz a kisugárzásom.
jún. 13. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
Tudat alatt mindenkinek kevésbé szimpatikusak a csúnya emberek, mint a szépek. Kivétel: egy nőnek azok a nők a kevésbé szimpatikusak, akiket önmagánál szebbnek gondol, mivel vetélytársat lát bennük.
jún. 13. 11:35
 10/14 Mojjo ***** válasza:
100%

Jó, akkor az első és utolsó komoly hozzászólásom a témához - mert ennél egy szöszt pöckölni is előremutatóbb elfoglaltság:

Az, hogy kinek ki szimpatikus, kivel kedvesek, kivel nem, sok tényezőből áll össze, és az egyes tényezősök is több változósak, függnek általánosságban az egyéntől, az egyén adott állapotától és szituációtól is.

Főbb összetevői a folyamatnak

- a kinézet emberi oldala: mennyire szép vagy nem szép az adott ember

- a kinézet igényességi oldala: mennyire ad magára, mennyire ápolt, hogyan öltözködik az adott ember

- a nonverbális kommunikáció az érintkezés során, testbeszéd, mozdulatok, tekintet, azaz a szemmel történő metakommunikáció

- a verbális metakommunikáció, hangsúly, hanghordozás

- és maga a verbális kommunikáció, mit mondunk, milyen nyelvi regisztereket használunk, hogyan tudjuk kifejezni magunkat

Nagyjából ezek adják meg az összképet egy gyors találkozásnál is, mondjuk ügyfél - ügyintéző személyes interakciónál, illetve mélyebb szociális érintkezésekkor is, barátok, családtagok, azok barátainak való bemutatás stb stb

Igen, VAN szerepe a kinézetnek. NEM nem egyedüli és nem döntő a szerepe, ha az ember szociálisan és intellektuálisan jó képességekkel bír, ezen kívül igényes önmagára, az esetek elsöprő többségében nagyságrendileg nagyobb pozitív hatással tud lenni a másik szimpátiájára, így kedvességére, mint amennyi negatívumot esetlegesen a genetikailag determinált külső jelent.

Esetlegesen csak, mert az is sokváltozós. Adott esetben az előnyös külső szülhet irigységet, ami a kedvesség ellen dolgozik, az előnytelen pedig pozitív önképépítést a másikban ("jé, én mégsem vagyok olyan ronda"), ami a kedvesség felé terelheti a dolgokat.

Összességében a kérdező primitíven látja a dolgokat, nem kicsit.

jún. 13. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!