Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehetne visszahűteni a...

Hogy lehetne visszahűteni a bolygó hőmérsékletét az ipari forradalom előtti szintre?

Figyelt kérdés

2024. máj. 27. 14:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

„Egy társadalom, illetve csoport dönthet úgy, hogy nem gazdasági – azaz társadalmi, esztétikai, erkölcsi vagy politikai – okokból ragaszkodik valamilyen tevékenységhez vagy értékhez, de ez semmi módon nem változtat a dolog gazdaságtalan jellegén. Más szóval, a közgazdaságtan ítélete rendkívül töredékes ítélet. Az összes szempont közül, amelyet a való életben tekintetbe kell venni és össze kell vetni, mielőtt még döntést hozhatnánk egy kérdésben, a közgazdaságtan egyetlenegyet ragad ki – vajon egy vállalkozás hoz-e pénzbeli hasznot azoknak, akik belefognak, vagy sem?

Figyeljünk fel e szavakra: »azoknak, akik belefognak«. Nagy tévedés például azt feltételezni, hogy a közgazdaságtan módszerét rendesen annak meghatározására használnák, vajon a társadalom egy csoportjának tevékenysége hoz-e hasznot a társadalom egésze számára.”

Ernst F. Schumacher: A kicsi szép

2024. máj. 27. 16:52
 12/38 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. Most már az alkalmazkodásra kell koncentrálni
2024. máj. 27. 18:23
 13/38 anonim ***** válasza:
90%

Sehogy, ezt elcsesztük. Természetesen az alkalmazkodásra sem fogunk koncentrálni, hanem olyan teljesen értelmetlen dolgokra fogjuk a maradék erőforrásokat pazarolni, melyek biztosítják még néhány évig a GDP pörgetését és a profit termelését.

Aztán majd jön a nagy kopp...

2024. máj. 27. 20:03
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Itt félreértés van. Nem a felmelegedés a gond. A Föld klímája jelenleg az ember nélkül is melegedne. És ezzel nincs is semmi baj. A baj az, hogy az emberiség károsanyag-kibocsátása miatt a klíma olyan gyorsan változik, amit az élővilág nem tud lekövetni. Mármost itt a dolog nem áll le, azt a háborút, hogy itt bármiféle melegedést megállítsunk, már akkor elveszítettük, mikor még el se kezdtünk harcolni ellene. Ezért két opció van az emberiség előtt jelenleg: nem változtat és kipusztul vagy nagyon szűk élettérre szorul vissza, vagy változtat, és alkalmazkodik a klímaváltozáshoz. Én különösebben nem féltem az emberiséget, amióta létezünk, mindenféle természeti körülményekhez alkalmazkodni tudtunk faji léptékben, nem hinném, hogy ez másképp lenne ezesetben. Az más kérdés, hogy hogy fognak élni a jövő generációi, de nem olyan egyszerű az emberiséget teljesen kiirtani, mint azt sokan gondolják.
2024. máj. 27. 20:46
 15/38 anonim ***** válasza:
0%

...vagy harmadik lehetőség: megoldja, és visszahűti a Földet.

Na, ezt nem fogjuk megcsinálni.

2024. máj. 27. 20:48
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

De minek? :D

A melegedés jelensége természetes. Az üteme nem az. Az ütemét kell visszaszorítani a természetes mederbe, és ez is épp elég feladat.

2024. máj. 27. 20:51
 17/38 A kérdező kommentje:

Én nem szeretem a meleget.

Egy vulkánt nem lehetne kirobbantani, hogy a légkörbe kerülő vulkáni hamu visszaverje a napsugarakat?

Azt olvastam, hogy a kis jégkorszak is valószínűleg valamelyik vulkán kitörése miatt lehetett.

2024. máj. 27. 21:34
 18/38 anonim ***** válasza:

Sokkal olcsóbb lenne szétszórni valamit a felső légkörben.

Csak tudod... a dinók is ezért haltak ki. Meg velük együtt még nagyon sok faj.

Nem árt, ha tudjuk, mit csinálunk.

2024. máj. 27. 21:38
 19/38 anonim ***** válasza:
68%

(1) Kezdem úgy érezni, hogy itt trollszag van. Te nem szereted a meleget. Én se, esküszöm, szívesebben laknék Szibériában. De a Föld szempontjából ez a kutyát se érdekli. Pont az lenne a célja a zöldpolitikának, hogy hagyjuk a Föld klímáját úgy mocorogni, ahogy természetes módon mocorogna, és az emberiség alkalmazkodjon a természetesen kialakult új klímához, mintsem bármilyen módon mesterségesen befolyásoljuk a klímát.

(2) Kevered a szezont a fazonnal. Az emberi beavatkozásra történő *időjárás*módosítás nem ugyanaz, mint a *klíma* mesterséges módosítása. Lapozd fel szépen a föcikönyvedet, a klíma és az időjárás NAGYON nem ugyanaz.

2024. máj. 28. 00:29
 20/38 A kérdező kommentje:
#19 elsősorban nem a környezetvédelem, fenntarthatóság szempontjából tettem fel a kérdést, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy az emberi technológia képes lenne-e a klíma lehűtésére.
2024. máj. 28. 02:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!