A magasság miért előny szelekciós szempontból?
A Hollandoknál kimutatták, hogy az elmúlt 100 évben a magas férfiak több utódot nemzettek mint az alacsonyabb férfiak, így mondhatni kiszelektálták az alacsonyakat és a hollandok jelenleg a legmagasabb nép a Föld nevű bolygón.
Csak elgondolkodtam, hogy ez miért van így, miért lenne evolúciós előnye a magasságnak. Vagy ez is inkább a páva effektus amikor a szexuális szelekció díszes ám nem túl hasznos tulajdonságra van ráállva.
Analóg módon vizsgálható szerintem a lapátáll. Nem bizonyított semmilyen genetikailag jobb minőség emögött, a szelekció mégis rá van állva.
"Ugyanakkor a pávák esetéhez hasonlítottam ezt, ahol ugye a tollazat szerint megy a szexuális szelekció, ezzel szemben az embernél meg a magasság szerint, de más díszítőelemek szerint is mint az állkapocs formája vagy szem formája."
Akkor ezek szerint mégsem, ha ez egy holland jelenség.
21
Mindenhol nő az átlagmagasság.
Csak eddig azt gondolták a táplálék miatt, holott lehet, hogy a szexuális szelekció miatt van ez.
23
Te hol élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!